Süleyman Soylu ile marketlerdeki içki yasağını konuştum

Ben bu yasağın bir türlü bitmek bilmeyen yaşam tarzına müdahale tartışmalarını kaşımak dışında bir sonucunun olacağını düşünmüyorum. Her ne kadar karar iyi niyetle alınsa da boşu boşuna her daim uykuda olan laikçi paranoyaları uyandırmaya ne gerek var?

Cuma akşamüzeri her zaman alışveriş ettiğim markete girdim.

İçeride şimdiye kadar görmediğim bir kalabalık, bir yığılma, bir tedirginlik…

Havada tuhaf bir gerginlik…

Kasada görevli çocuğa "Hayırdır" dedim…

"Sorma Nagehan Abla hafta sonu içki satışı yapamayacakmışız galiba, emin de değiliz. Herkes bize aynı şeyi soruyor, kalabalık da bu yüzden" diye açıkladı.

İçişleri Bakanlığı koronavirüs önlemleri kapsamında kısıtlama günlerinde marketlerdeki içki satışını Ankara’dan sonra bütün Türkiye genelinde durdurdu.

Market açık ama içki almak yasak.

Gerekçe olarak tekel bayilerinin kapalı olması ve bu durumun haksız rekabete yol açması gösteriliyor.

Sosyal medyada da tartışmaların büyüdüğünü ve seküler kesimin de büyük tepki gösterdiğini görünce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu aradım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan'ın zaferi ve CHP'de yaşanacaklar... 29 Mayıs 2023 | 1.556 Okunma Anneme dair… 28 Mayıs 2023 | 388 Okunma Dört bir yandan kuşattılar 25 Mayıs 2023 | 904 Okunma Millet İttifakı ve Selahattin Demirtaş meselesi 22 Mayıs 2023 | 1.083 Okunma Sinan Oğan kilit bir siyasi aktör mü hakikaten? 19 Mayıs 2023 | 716 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum