Sağlık Bakanı telefonda kanser ilaçları ile ilgili hangi kritik bilgileri verdi?

Geçtiğimiz Cumartesi yazdığım yazı öngörülerimin çok ötesinde bir ilgi uyandırdı. Sorularınız adeta yağıyor. Konu kanser hastası bir arkadaşımdan hareketle devletin kanser ilaçlarını karşılaması ile ilgili prosedürlerdi.

Ben de bu vesile ile hiç aşina olmadığım bir alanda epey bilgi topladım.

Günlerdir Bakanlık, SGK, hasta yakınları ve siz okurlarımdan gelen telefon ve e-mailler içinde yaşıyorum. Biraz önce Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca aradı ve Bakanlığın gönderdiği kapsamlı bilgi notunun yanı sıra detaylı başka konuları da anlattı.

Şuradan başlayayım: Devletin kanser hastalarına yönelik politikası hakikaten bu konuda dünyanın en kapsamlı politikalarından biri, hatta en kapsamlısı. İlaç için başvuran hastalara olumlu geri dönüş oranı yüzde 90. Yalnızca geçen yıl SGK, kanser ilaçlarına 3 milyar TL ödemiş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan'ın zaferi ve CHP'de yaşanacaklar... 29 Mayıs 2023 | 1.558 Okunma Anneme dair… 28 Mayıs 2023 | 394 Okunma Dört bir yandan kuşattılar 25 Mayıs 2023 | 906 Okunma Millet İttifakı ve Selahattin Demirtaş meselesi 22 Mayıs 2023 | 1.085 Okunma Sinan Oğan kilit bir siyasi aktör mü hakikaten? 19 Mayıs 2023 | 719 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar