Okullar ve büyük yanılgı

Pandemi başladığında ilk atılan adımlardan biri okulları kapatmaktı. Her yaştan çocuk eve kapandı. Hadi karantina dönemleri anlaşılır. O günlerde hayatın her alanı kapanırken okullar da bu dalgada kapandı.

Pandemi başladığında ilk atılan adımlardan biri okulları kapatmaktı.

Her yaştan çocuk eve kapandı. Hadi karantina dönemleri anlaşılır. O günlerde hayatın her alanı kapanırken okullar da bu dalgada kapandı.

Ancak adım adım her yer açılırken ve kovidin esas tehdit ettiği grupların çocuklar olmadığı kesinleşmişken okullar bazı yerlerde o da kısmen açıldı, bazı yerlerde hiç açılmadı.

Bizde ancak geçen hafta 1’lerden sonra nihayet diğer bazı sınıflar haftada yalnızca 2 gün olmak kaydıyla yavaş yavaş okullarına kavuştular. Fakat velilerde panik büyük. Dikkat ediyorum çocuklarını okula gönderenlere sorumsuz ya da kötü ebeveyn diye bakma eğilimi de artıyor.

Velilere de kızamıyorum. Öyle bir korku ve panik pompalandı ki doğal olarak insanlar büyük bir endişeye kapıldılar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan'ın zaferi ve CHP'de yaşanacaklar... 29 Mayıs 2023 | 1.558 Okunma Anneme dair… 28 Mayıs 2023 | 396 Okunma Dört bir yandan kuşattılar 25 Mayıs 2023 | 906 Okunma Millet İttifakı ve Selahattin Demirtaş meselesi 22 Mayıs 2023 | 1.085 Okunma Sinan Oğan kilit bir siyasi aktör mü hakikaten? 19 Mayıs 2023 | 719 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar