Öcalan'ın mektubu 23 Haziran parantezine sıkıştırılamaz

Abdullah Öcalan'ın mektubu gündeme bomba gibi düştü. Bu mektup sürpriz mi? Hayır. Benim köşemin düzenli okurlarının bu habere şaşırmadığına eminim.

YSK İstanbul’da yeniden seçim kararını açıkladığı gün, yani 6 Mayıs 2019 tarihinde Öcalan’ın avukatları ile uzun bir aradan sonra görüşmesinin haberi düşmüştü.

Ben o gün Habertürk canlı yayınında Öcalan’ın yeniden Kürt meselesinin çözümü için devrede olduğunu ve hatta hukuken müsait olsa İmralı’nın görüşünün, HDP’nin İstanbul adayı çıkarması yönünde olduğunu ifade etmiştim.

Bu açıklamam üzerine ortalık karıştı ve HDP’nin özellikle kimi Türk milletvekilleri bana bu gerçeği dile getirdiğim için çok kızdı.

Ardından ben HDP’nin ve Kandil’in ne düşündüğünü bilmediğimi yazdım. Fakat sadece Abdullah Öcalan ile ilgili kısımda söylediklerimde kendimden emindim. Nitekim şimdi haklı olduğum anlaşıldı.

Türk devleti ile Öcalan arasında yeni bir durum oluştuğunu fakat bunun asla yeni bir çözüm süreci olmadığını da ifade ettim.

KISA VADELİ DÜŞÜNMEYELİM

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan'ın zaferi ve CHP'de yaşanacaklar... 29 Mayıs 2023 | 1.558 Okunma Anneme dair… 28 Mayıs 2023 | 393 Okunma Dört bir yandan kuşattılar 25 Mayıs 2023 | 906 Okunma Millet İttifakı ve Selahattin Demirtaş meselesi 22 Mayıs 2023 | 1.085 Okunma Sinan Oğan kilit bir siyasi aktör mü hakikaten? 19 Mayıs 2023 | 719 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar