‘O çantada google’dan çıkardığım dokümanlar vardı’

Bir haftadır en çok konuşulan parti MHP. Hem Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin ‘Boğaz’da oturup, viski ve rakın içen ve HDP’ye oy veren şerefsizler’ açıklaması hem de Bahçeli’nin basın...

Bir haftadır en çok konuşulan parti MHP. Hem Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin ‘Boğaz’da oturup, viski ve rakın içen ve HDP’ye oy veren şerefsizler’ açıklaması hem de Bahçeli’nin basın danışmanı Metin Özkan’ın bir televizyon programında çantasına eğilerek ‘3000 kişilik şerefsiz listesi var’ demesi bir anda ‘MHP fişleme mi yapıyor’ tartışmasını başlattı. Ancak en temel soru sorulmadı. ‘Çantanın içinde ne vardı? Metin Özkan neden çantasına eğilmişti?
Özkan’ı aradım ve sordum.
- O çantanın içinde ne vardı?
Programa terör konuşmak için gidiyordum. O nedenle terörle ilgili dokümanlar hazırlamıştım. Bu dokümanlar vardı.
- Neydi onlar?
Erdoğan başbakanken ‘3000 terörist var’ gibi bir laf etmişti. 3000 aklımda oradan kalmış. Programa gitmeden google’ı taradım, TSK’nın ‘1500 kişilik terörist var’ gibi bir açıklamasına rastladım, onun çıktısını aldım, çantamda o kâğıt vardı.
- Bir liste yok muydu yani?
Yok yahu, ne listesi! 3000 de afaki bir laf. MHP birilerini fişleyecek olsa örgütlerini sokağa dökerdi. Ama demek ki birileri kendini o listede görüyor ki üzerine atladılar bu lafın.
- Devlet Bey kimi kastetti? Sizin liste lafınızdan üzerine onun açıklamaları bu algıyı kuvvetlendirdi.
İşte bu önemli bir soru. Devlet Bey’in kimi kastettiğini bilmiyorum. Ama pek kimse de merak etmiyor, onun yerine her gün birileri kendini deşifre etme peşinde. Bir de bize ‘fişliyor’ vs diye çamur atma derdindeler. Halbuki ülke iyi bir yere gitmiyor. Kimse karakollara sokulan patlayıcıları konuşmuyor da herkes hayali bir listeyi konuşuyor. Demirtaş ve Şafak Pavey’in havaalanındaki sohbetini hatırlayın. Atatürk’ün partisi yıkılıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan'ın zaferi ve CHP'de yaşanacaklar... 29 Mayıs 2023 | 1.558 Okunma Anneme dair… 28 Mayıs 2023 | 398 Okunma Dört bir yandan kuşattılar 25 Mayıs 2023 | 906 Okunma Millet İttifakı ve Selahattin Demirtaş meselesi 22 Mayıs 2023 | 1.085 Okunma Sinan Oğan kilit bir siyasi aktör mü hakikaten? 19 Mayıs 2023 | 719 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar