Muharrem İnce'yle eve dönüş

CHP, Muharrem İnce'yi aday göstererek tamamen kendi çizgisine uygun bir seçim yaptı. İnce birçok kademede görev almış, klasik CHP'yi temsil eden bir isim. Tabanı konsolide edecektir. Teşkilatlarda heyecan yaratacaktır. Öte...

CHP, Muharrem İnce'yi aday göstererek tamamen kendi çizgisine uygun bir seçim yaptı. İnce birçok kademede görev almış, klasik CHP'yi temsil eden bir isim. Tabanı konsolide edecektir. Teşkilatlarda heyecan yaratacaktır. Öte yandan CHP'nin 16 Nisan'dan beri işaret ettiği nokta, yapmayı hedeflediği şey ve haftalardır süren görüşmelerin ardından İnce'nin çıkması büyük bir tezat.

Madem en klasik CHP’liyi çıkaracaklardı, onca çaba nedendi? “Hayır bloku” siyaseti neyin nesiydi? Abdullah Gül’ü amaçlayan bir CHP dönüp nasıl İnce’yi aday gösterir? Burada büyük bir tutarsızlık, daha doğrusu politikasızlık yok mu?

Her parti kendi tabanına

CHP’nin Muharrem İnce’yi aday göstermesiyle şöyle bir tablo ortaya çıktı:Tayyip Erdoğan-Muharrem İnce-Meral Akşener- Temel Karamollaoğlu- Selahattin Demirtaş- Doğu Perinçek, 24 Haziran seçimlerinde yarışacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan'ın zaferi ve CHP'de yaşanacaklar... 29 Mayıs 2023 | 1.558 Okunma Anneme dair… 28 Mayıs 2023 | 394 Okunma Dört bir yandan kuşattılar 25 Mayıs 2023 | 906 Okunma Millet İttifakı ve Selahattin Demirtaş meselesi 22 Mayıs 2023 | 1.085 Okunma Sinan Oğan kilit bir siyasi aktör mü hakikaten? 19 Mayıs 2023 | 719 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar