Moskova-Pekin trenindeki o gizemli Türk kadın

Araya Abdullah Öcalan'ın mektubu, seçimler, sonuçlar kısacası Türkiye girdi. Ancak Güney Afrika'da yaptığımız toplantılardan çıkardığım notları ve izlenimleri unutmadım.

 Sizlerle bir hafta boyunca DPİ ile yaptığımız Johannesburg, Pretoria ve CapeTown seyahatini, Apartheid’ı bitiren aktörlerle saatler süren toplantıları ve bir toplumun dünyanın en zalim rejimini yumuşak geçişle nasıl bitirdiğini anlatıyordum.

Bugün uzun toplantılardan bana ilham veren ve hepimizin ders alması gereken izlenimleri yazmaya devam ediyorum. Umudu hiç kesmeyin. Hayat uzun. Cape Town’da, büyük bir toplantı masasının ucunda oturan meşhur insan hakları savunucusu ve yargıç Albie Sachs’ı dinlerken aklım bir yandan da karşımda duran adamın hayat hikayesindeydi.

TÜRKİYE’Yİ HATIRLATAN İKİ İSİM

84 yaşına gelmiş. Bir kolunu yıllar önce Mozambik’te Apartheid rejiminin paramiliter güçlerinin kendisini yok etmeyi hedefleyen saldırısında kaybetmiş ve giden kol onu umutsuzluğa sevk edeceğine daha da güçlendirmiş, inatçı yapmış. Güney Afrika’nın Anayasa Mahkemesi üyeliğine kadar tırmanmış. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan'ın zaferi ve CHP'de yaşanacaklar... 29 Mayıs 2023 | 1.558 Okunma Anneme dair… 28 Mayıs 2023 | 394 Okunma Dört bir yandan kuşattılar 25 Mayıs 2023 | 906 Okunma Millet İttifakı ve Selahattin Demirtaş meselesi 22 Mayıs 2023 | 1.085 Okunma Sinan Oğan kilit bir siyasi aktör mü hakikaten? 19 Mayıs 2023 | 719 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar