Meral Akşener’in namusu

Meral Akşener sağlam bir kadındır. İsminin çok çirkin bir iftiraya maruz kalması kabul edilemez. Meral Hanım’la dünya görüşlerimiz birbirinden çok farklıdır ama onu 28 Şubat’taki cesaretinden...

Meral Akşener sağlam bir kadındır. İsminin çok çirkin bir iftiraya maruz kalması kabul edilemez. Meral Hanım’la dünya görüşlerimiz birbirinden çok farklıdır ama onu 28 Şubat’taki cesaretinden dolayı hep hayranlıkla izledim. Ancak öyle olmasaydı da, ya da herhangi başka bir kadın da aynı iftiraya maruz kalsaydı bu gün yaşadığı mağduriyette yine aynı şekilde yanında olurdum.
Beni bu konuda fevkalade rahatsız eden çok ‘ataerkil’ bir tavır var. Bir kadın söz konusu olunca, hemen herkes onun namusunu korumaya, kanıtlamaya girişiyor. Kurulan cümlelerin yüzde 80’i ‘namus’la başlıyor. Halbuki böyle bir iftira bir erkeğe atılınca toplu bir şekilde o erkeğin namusunun kurtarılmaya çalışıldığını hiç görmedim. Mesela Numan Kurtulmuş ve Rasim Ozan’a yapılan sahte montaj kasetlerin ardından onların namuslarıyla ilgili cümleler kurulduğunu, topluca bir ‘namus kurtarma operasyonuna’ girişildiğini hiç hatırlamıyorum.
Söz konusu bir kadın olunca erkekler kendilerinde onu tarif etme, daha doğrusu ona ‘sahip çıkma’ haddi buluyorlar.
Bizim meselemiz Meral Hanım’ın namusunu kanıtlamak değil, bu ne cüret efendiler? Kasetin montaj olduğunu ispat için Meral Akşener’in ne kadar namuslu olduğunu bir de sizden dinlemek mi gerekiyor? Bence bu hem Meral Hanım’a ayıptır, hem de kaset tartışmasını meşrulaştırmaktan başka bir şey değildir!




YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan'ın zaferi ve CHP'de yaşanacaklar... 29 Mayıs 2023 | 1.558 Okunma Anneme dair… 28 Mayıs 2023 | 394 Okunma Dört bir yandan kuşattılar 25 Mayıs 2023 | 906 Okunma Millet İttifakı ve Selahattin Demirtaş meselesi 22 Mayıs 2023 | 1.085 Okunma Sinan Oğan kilit bir siyasi aktör mü hakikaten? 19 Mayıs 2023 | 719 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar