Melek Mosso konusunda geri adım atmadığınız için bravo Sayın Mehmet Nuri Ersoy!

Habertürk Gazetesi Yazarı Nagehan Alçı'nın bugünkü (31.05.2022)''Melek Mosso konusunda geri adım atmadığınız için bravo Sayın Mehmet Nuri Ersoy!'' başlıklı yazısı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı son günlerde üzerimize dev bir kabus gibi çöken sosyal medya faşizmine ve belli çevrelerin baskıları ile alınan yanlış kararlara güzel bir cevap verdi ve Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında planlanan Melek Mosso konserinin gerçekleşeceğini duyurdu. Helal olsun diyorum…

Mosso’nun Isparta’daki konseri bazı ultra-muhafazakar erkek çevrelerin sosyal medya baskısı nedeniyle utanç verici bir şekilde iptal edilmişti.

Aynur Doğan’ın Derince ve Bursa konseri iptalleri ile ilgili düşüncelerimi biliyorsunuz, bu köşede yetkililerle konuşarak bu yanlış kararları eleştirmiş ve başta Kürt vatandaşlar olmak üzere Doğan’ı seven on binleri bu iptallerin nasıl rencide ettiğini anlatmaya gayret etmiştim.

Bursa’da Doğan için yeterli talep olmadı deniyordu halbuki aynı Aynur Doğan’ın İstanbul konserinde sahne adeta izdihamdan yıkıldı. Kendi cenahından bazı çevrelerin de dahil olduğu baskılara boyun eğmediği için İBB’yi de tebrik ediyorum.

Isparta Belediyesi dar bir çevrenin bastırması sonucu verdiği yanlış karardan pişman olur mu bilmem ama bu vesileyle takibe aldığım Melek Mosso son derece güçlü ve kararlı bir kadın olarak beni gururlandırdı.

Biz kadınları erkekler tarif edemez, hizaya getiremez, ‘ahlak bekçiliği’ hiç yapamaz!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan'ın zaferi ve CHP'de yaşanacaklar... 29 Mayıs 2023 | 1.556 Okunma Anneme dair… 28 Mayıs 2023 | 388 Okunma Dört bir yandan kuşattılar 25 Mayıs 2023 | 904 Okunma Millet İttifakı ve Selahattin Demirtaş meselesi 22 Mayıs 2023 | 1.082 Okunma Sinan Oğan kilit bir siyasi aktör mü hakikaten? 19 Mayıs 2023 | 716 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar