Medya, Mustafa Şentop konusunda neden yanıldı?

Binali Yıldırım'ın istifa edeceği belli olduğundan beri Ankara kulislerinde en çok konuşulan konulardan biri yeni Meclis Başkanı'nın kim olacağı idi. Adaylar arasında Naci Bostancı ismi son 10 gündür medyada...

Binali Yıldırım’ın istifa edeceği belli olduğundan beri Ankara kulislerinde en çok konuşulan konulardan biri yeni Meclis Başkanı’nın kim olacağı idi. Adaylar arasında Naci Bostancı ismi son 10 gündür medyada öyle çok öne çıktı, öyle net bir şekilde telaffuz edildi ki, adeta sonuç kesinleşmiş havası yaratıldı. MHP’nin ona destek vereceği, ülkücü camianın sıcak baktığı tek ismin Bostancı olduğu söylendi. Arada cılız da olsa Hayati Yazıcı üzerinde duranlar da oldu. Ancak ilginçtir, Mustafa Şentop her ne kadar adaylar arasında sayılsa da hiçbir değerlendirmede ismi zikredilmedi. Hiçbir zaman medyanın adayı olmadı, seçileceğine ihtimal verilmedi.

Fakat sonuçta Şentop TBMM’nin 29. Başkanı olarak koltuğa oturacak isim. Bu süreç şüphesiz medya açısından büyük bir başarısızlık öyküsüdür. Biz gazetecilerin toptan sınıfta kaldığı bir hadisedir.

Peki ama neden böyle oldu? Medya niçin yanıldı? Acaba bazı meslektaşlar yanlış mı yönlendirildiler? Öyleyse onları manipüle edenler kimlerdi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan'ın zaferi ve CHP'de yaşanacaklar... 29 Mayıs 2023 | 1.558 Okunma Anneme dair… 28 Mayıs 2023 | 394 Okunma Dört bir yandan kuşattılar 25 Mayıs 2023 | 906 Okunma Millet İttifakı ve Selahattin Demirtaş meselesi 22 Mayıs 2023 | 1.085 Okunma Sinan Oğan kilit bir siyasi aktör mü hakikaten? 19 Mayıs 2023 | 719 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar