Kuzey Suriye Operasyonu ve Ayfer Kordu olayı

Türkiye'nin uzun süredir kararlılıkla yürüttüğü dış politika sonuç verdi ve ABD YPG'yi himaye ettiği Suriye'nin kuzey bölgesinden çıkmayı -hem de ışık hızıyla çıkmayı- kabul etti.

Öngörülen, çekilmenin bir hafta gibi bir süre içinde gerçekleşeceği.

Trump'ın şizofrenik açıklamalarına takılmayın... Başkan Erdoğan'a son derece olumlu mesajlar verip, çekilme detaylarını netleştiren ABD Başkanı belli ki gün içinde Pentagon ve Dışişleri'nin baskısından bunalıp Türkiye'yi tehdit etti.

Ama bu çirkin dil ne adaba ne diplomasiye ne müttefiklik ilişkisine sığar. Türkiye gibi önemli bir aktöre karşı kabul edilemez! Türkiye de bu çirkin üsluba karşı en sert tepkiyi koyacaktır. Sonuçta karar net: Amerikalılar günler içinde Kuzey Suriye'den askerlerini çekiyor ve Türkiye'nin operasyonuna yeşil ışık yakıyor.

Bu şüphesiz Erdoğan ve O'nun liderliğindeki mevcut Türk devletinin başarısı. 90'ların devletindeki kaos ve keşmekeş yok artık bu topraklarda. Türkiye Cumhuriyeti bugün kendi politikalarını kararlılıkla sistematik olarak uygulama gücü ve dirayeti olduğunu gösteriyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan'ın zaferi ve CHP'de yaşanacaklar... 29 Mayıs 2023 | 1.558 Okunma Anneme dair… 28 Mayıs 2023 | 394 Okunma Dört bir yandan kuşattılar 25 Mayıs 2023 | 906 Okunma Millet İttifakı ve Selahattin Demirtaş meselesi 22 Mayıs 2023 | 1.085 Okunma Sinan Oğan kilit bir siyasi aktör mü hakikaten? 19 Mayıs 2023 | 719 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar