Kim olursan ol gel!

Bu gün Yenikapı’da büyük buluşma var. Uzun süre sonra özlediğimiz bir şey oluyor ve Ak Parti, CHP ve MHP Cumhurbaşkanı ile aynı kareye giriyor, tabanlarını aynı yere davet ediyor. Dilerim bu bir milat olsun... 15...

Bu gün Yenikapı’da büyük buluşma var. Uzun süre sonra özlediğimiz bir şey oluyor ve Ak Parti, CHP ve MHP Cumhurbaşkanı ile aynı kareye giriyor, tabanlarını aynı yere davet ediyor. Dilerim bu bir milat olsun... 15 Temmuz kâbusundan en azından yeniden ‘biz’ olmayı hatırlayarak çıkalım. Tüm fikir ayrılıklarına rağmen bazı konularda aynı yerde durabileceğimizi görelim. Kimse kimsenin üzerine basmadan.. Kimse kimseden rol çalmadan... Haydi, bugün hep birlikte Yenikapı’da olalım!


Eski defterler

FETÖ’nün ülkemize yönelik tehdidine 4.5 yıldır karşı çıkan ve bu uğurda ekranlarda da epey mücadele etmiş bir yazarım. Evet , elbette bu, ülkemiz için bir FETÖ tehlikesidir. Fakat aynı zamanda Gülenizm ideolojisi altında askeri vesayeti yeniden hortlatma tehlikesidir bu. Mesele aynı zamanda her türlü ideolojik kılıf altında askeri vesayet denen bir tür faşizme direnebilmektir. 2011 öncesi Kemalizm adına bir askeri vesayet tehlikesi vardı bu ülkede ve bu tehditle savaşmak da sonuna kadar doğruydu. Hiç kimse bu gerçeği inkâr edemez. Son dönemde maalesef bu yönde de bir inkârcılık başladı. FETÖ bu haklı savaşı istismar etmiş olabilir ama sonuç olarak askeri vesayete direnmek onurlu bir tutumdu.

Son 4.5 yıldır ise Gülenizm adına bir askeri-bürokratik vesayet tehlikesi yaşıyoruz ve bu vesayete direnmek de onurlu tutumdur. 2011 öncesinin eski tip askeri vesayetini savunanlar -Biz o zaman da Fethullahçılara karşıydık ama şunlar şunlar değildi- laflarıyla o dönemki darbeci ve vesayetçi kafalarını aklayamazlar. Başka bir askeri vesayetçiliği yani çeteciliği savunanların Fethullahçı çeteye karşı olmasının hiçbir anlam ve önemi yok! Birileri geçmiş defterleri açmak isterlerse bu işin altında çok feci kalırlar.

ABD bu işin içinde mi?

Perşembe öğleden sonra ABD Büyükelçisi John Bass ile bir grup gazeteci bir araya geldik. Büyükelçinin mesajlarını dün gazetede okudunuz. O röportaj yayımlandıktan bir süre sonra bir fotoğraf geldi. Fotoğrafta Amerikan Büyükelçisi rütbeli bir kişiyle yan yana yürürken görülüyor, altında da bu fotoğrafın 14 Temmuz’da Çengelköy’de çekildiği iddia ediliyordu. Bu iddia elçilik tarafından net bir şekilde yalanlandı. John Bass’in o gün Ankara’da olduğu ve gününü kimlerle geçirdiğiyle ilgili bilgi detaylı bir şekilde paylaşıldı. Ancak 15 Temmuz gecesinden beri bu girişimin arkasında ABD parmağı olduğu inancı artarak sürüyor.

3 haftadır çok çeşitli çevrelerle yaptığım görüşmeler ve büyükelçiyle toplantıdan edindiğim izlenim şudur: Amerikan devletinin topyekûn bu girişimden habersiz olması imkânsız.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan'ın zaferi ve CHP'de yaşanacaklar... 29 Mayıs 2023 | 1.558 Okunma Anneme dair… 28 Mayıs 2023 | 394 Okunma Dört bir yandan kuşattılar 25 Mayıs 2023 | 906 Okunma Millet İttifakı ve Selahattin Demirtaş meselesi 22 Mayıs 2023 | 1.085 Okunma Sinan Oğan kilit bir siyasi aktör mü hakikaten? 19 Mayıs 2023 | 719 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar