Kılıçdaroğlu'na linç sanıklarının pervasızlığı

Kemal Kılıçdaroğlu’na saldırı girişimine yönelik hakkaniyetli bir dava süreci hem hepimizi umutlandıran hukuk reformuna inancımızı pekiştirir hem de kutuplaşmayı ve gerilimi azaltacak bir panzehir olur.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na 21 Nisan 2019’da Ankara Çubuk’taki şehit cenazesi sırasında yapılan saldırıyı ve ardından gerçekleşen linç girişimini bütün detaylarıyla hatırlıyoruz.

O gün yalnızca Kılıçdaroğlu değil, Türkiye demokrasisi ciddi bir tehlike atlatmıştı.

Neyse ki facianın kıyısından dönüldü.

O dönem bu vahim hadiseyi ayrıntılarıyla bu köşede yazmıştım. Yaptığım görüşmeler sonucu bilinmeyen birçok noktayı öğrenmiş ve sizlerle paylaşmıştım.

Dün bu saldırının davası görülmeye başlandı ve ana muhalefet partisi genel başkanına bütün Türkiye’nin gözü önünde yumruk atan şahıs ifadesinde "Olayın üzerinden çok zaman geçti, hatırlamıyorum" deme utanmazlığında bulunabildi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan'ın zaferi ve CHP'de yaşanacaklar... 29 Mayıs 2023 | 1.558 Okunma Anneme dair… 28 Mayıs 2023 | 394 Okunma Dört bir yandan kuşattılar 25 Mayıs 2023 | 906 Okunma Millet İttifakı ve Selahattin Demirtaş meselesi 22 Mayıs 2023 | 1.085 Okunma Sinan Oğan kilit bir siyasi aktör mü hakikaten? 19 Mayıs 2023 | 719 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar