Kıbrıs'ta hafta sonu yapılacak seçimler nasıl sonuçlanacak? KKTC Cumhurbaşkanı ve Dışişleri Bakanı'ndan özel açıklamalar

Dün 'hayalet şehir' Maraş'ın sahil şeridi KKTC halkının kullanımına açıldı. Açık Maraş denen ve denize girilebilen bir bölüm vardı. Şimdi yeni bir kapı yapıldı ve uzun sahilin geri kalan kısmı Açık Maraş’a dahil edildi.

Dün ‘hayalet şehir’ Maraş’ın sahil şeridi KKTC halkının kullanımına açıldı. Açık Maraş denen ve denize girilebilen bir bölüm vardı. Şimdi yeni bir kapı yapıldı ve uzun sahilin geri kalan kısmı Açık Maraş’a dahil edildi.

Bu gelişme ile birlikte Kıbrıs’ta siyasi tansiyon tavan yapmış durumda. YSK Maraş’ta tören yapılmasına seçim yasağını gerekçe göstererek izin vermedi.

Cumhurbaşkanı Akıncı’nın Başbakan’a yönelik tepkisini dün aktarmıştım. Keza Dışişleri Bakanı da Maraş açılımına tepki göstererek istifa etti ve hükümet düştü bildiğiniz gibi.

Dün Kıbrıs’taki tabloyu tüm taraflarla konuşarak özetlemeye çalışmış, Başbakan Ersin Tatar ile yaptığım röportajı yayınlamıştım.

Bugün de Dışişleri Bakanı Kudret Özersay ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı röportajlarında sıra.

Pazar günü yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bu üç isim de aday ve birbirleri ile yarışıyorlar.

Anketler ikinci tura büyük olasılıkla Akıncı ve Tatar’ın kalacağını gösteriyor.

Adada öyle karmaşık bir iktidar savaşı var ki… Netflix’de tiryakisi olduğum Borgen dizisini aratmıyor yaşananlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan'ın zaferi ve CHP'de yaşanacaklar... 29 Mayıs 2023 | 1.558 Okunma Anneme dair… 28 Mayıs 2023 | 394 Okunma Dört bir yandan kuşattılar 25 Mayıs 2023 | 906 Okunma Millet İttifakı ve Selahattin Demirtaş meselesi 22 Mayıs 2023 | 1.085 Okunma Sinan Oğan kilit bir siyasi aktör mü hakikaten? 19 Mayıs 2023 | 719 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar