Karşılıklı linç kültürünün trajik neticeleri

Hepimize soruyorum: Değer mi sevgili dostlar? Bir annenin evladı için kahrolup ölecek kadar üzülmesine, bugün Mahir’in yarın siyasi yelpazenin diğer tarafında olan Fahrettin ve Fatmanur Altun’un linç edilmesine, lime lime yapılmasına, bu kavgaya değer mi?

Pazar günü öğle saatleri.

Sabaha karşı Ankara’dan dönmüşüm.

Çocuklarla oynuyoruz, müzik dinliyoruz, şarkı söylüyoruz…

Hayata dair güzel, sakin bir günün içindeyim kısacası…

Evin en kör köşesine attığım telefon uzaktan uzağa çalmaya başladı. Duymazdan geleyim dedim ama bırakmıyor. Israrla çalıyor da çalıyor…

Kalktım. Ekranda bir arkadaşımın ismi.

Açar açmaz müthiş kaygılı, müthiş kederli bir sesle, "Nagehancığım, Ali Mahir biraz önce annesini kaybetti. Aniden olmuş, kalp krizi. Biz şimdi evlerine gidiyoruz. Öğrenmek istersin diye düşündüm. Son hadiselerden çok etkilenmişti" dedi.

Etrafta hayata ve neşeye dair her şey bir elektrik süpürgesinin ucuyla çekilir gibi telefonun içine çekilip gitti o an sanki.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan'ın zaferi ve CHP'de yaşanacaklar... 29 Mayıs 2023 | 1.558 Okunma Anneme dair… 28 Mayıs 2023 | 394 Okunma Dört bir yandan kuşattılar 25 Mayıs 2023 | 906 Okunma Millet İttifakı ve Selahattin Demirtaş meselesi 22 Mayıs 2023 | 1.085 Okunma Sinan Oğan kilit bir siyasi aktör mü hakikaten? 19 Mayıs 2023 | 719 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar