Kapadokya'da neler oluyor? Yıkımlar sürecek mi?

Kapadokya'nın kalbi Göreme'de, milli parkın içindeki peri bacalarına adeta sürtünen otel inşaatının yıkımına başlandı. Ben de merak ettim: Yıkımların devamı gelecek mi?...

Kapadokya’nın kalbi Göreme’de, milli parkın içindeki peri bacalarına adeta sürtünen otel inşaatının yıkımına başlandı. Ben de merak ettim: Yıkımların devamı gelecek mi? Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil’in bahsettiği gibi, otelin izinleri var mıydı? Varsa bu izinleri kimler vermiş?

O bölgeyi bilirim. Çocukluğumun yazları babamın işi dolayısıyla Nevşehir, Kayseri, Ürgüp, Göreme arasında geçti. Tanıdığım turizmci ve ahaliyi aradım, Kapadokya’daki son gelişmeleri sordum.

Otelin sahibi, 1989-94 arası Göreme’nin ANAP’lı belediye başkanı Cavit Kardeş. İnşaatın izinleri olduğu doğru ancak yalnızca belediyeden. Koruma Kurulunun verdiği herhangi bir izin yok. Esasen bölgede -ki bu tip kanuna uygun olmayan yapıların çoğunluğu Göreme’de imiş- bir çoğunun belediye izinleri var ancak Koruma Kurulu izinleri yok.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan'ın zaferi ve CHP'de yaşanacaklar... 29 Mayıs 2023 | 1.556 Okunma Anneme dair… 28 Mayıs 2023 | 388 Okunma Dört bir yandan kuşattılar 25 Mayıs 2023 | 904 Okunma Millet İttifakı ve Selahattin Demirtaş meselesi 22 Mayıs 2023 | 1.083 Okunma Sinan Oğan kilit bir siyasi aktör mü hakikaten? 19 Mayıs 2023 | 716 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar