Joe Biden Demirel gibi bir siyasetçi. Ankara ile uyum sorunu yaşanmaz

Sonuç halen netleşip ilan edilmiş olmasa da ABD’de seçimleri Joe Biden kazanacak gibi gözüküyor. Fakat şu da kesin ki eğer pandemi süreci olmasaymış...

Sonuç halen netleşip ilan edilmiş olmasa da ABD’de seçimleri Joe Biden kazanacak gibi gözüküyor. Fakat şu da kesin ki eğer pandemi süreci olmasaymış Trump sandıktan net bir farkla çıkacakmış. Tüm yorumcular bu konuda hemfikir.

Peki Biden’in yeni ABD Başkanı olması Türkiye açısından ne anlama gelecek?

2001’de medyaya bir dış politika gazetecisi olarak girmiştim. Yaklaşık 20 senedir Amerikan siyasetini yakından izlemeye gayret ediyorum.

Bana göre Joe Biden Türkiye’den örnek vermek gerekirse Süleyman Demirel tarzı bir politikacı.

Biden’in 47 senelik aktif Washington hayatında ‘Dün dündür. Bugün bugündür’ diye izah edilebilecek yüzlerce olay var. O yüzden Demirel gibi olduğunu söylüyorum.

Sözde büyük demokrat idealizm görüntüsü altında tipik bir pragmatik politikacıdır Biden. Yani Türkçede çok yaygın tabir ile ‘yolunda’ bir siyasetçidir.

Zaten bence ortalama beyaz Amerikalıların ya da diğer deyimle ‘Derin Amerika’nın ülkedeki ‘establishment’a tepkisinin esas sebebi kendilerini çok ahlaklı ve idealist gösterdikleri halde bu müesses nizam üyelerinin içinde yer aldıkları örtülü derin yozlaşmadır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan'ın zaferi ve CHP'de yaşanacaklar... 29 Mayıs 2023 | 1.558 Okunma Anneme dair… 28 Mayıs 2023 | 394 Okunma Dört bir yandan kuşattılar 25 Mayıs 2023 | 906 Okunma Millet İttifakı ve Selahattin Demirtaş meselesi 22 Mayıs 2023 | 1.085 Okunma Sinan Oğan kilit bir siyasi aktör mü hakikaten? 19 Mayıs 2023 | 719 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar