İYİ Parti'nin gözünden ittifak ve çok ilginç ayrıntılar

İYİ Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı yazdığım son yazılar ve cuma günü Habertürk TV’de katıldığım program üzerine cumartesi günü beni aradı. İYİ Parti-CHP ittifakındaki son...

İYİ Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı yazdığım son yazılar ve cuma günü Habertürk TV’de katıldığım program üzerine cumartesi günü beni aradı. İYİ Parti-CHP ittifakındaki son gelişmeleri aktardı. Bodrum’la ilgili kulis bilgilerimi doğruladı. Ankara’da yanında partinin Bodrum adayı Mehmet Tosun da vardı. Beni Tosun’la da görüştürdü.

Cihan Paçacı

Genel Sekreter Paçacı ile konuştuktan sonra İYİ Parti’nin başka kurmaylarıyla da temasa geçtim. Bugün sizinle o cepheden görünen ittifak tablosunu ve aldığım son bilgileri paylaşacağım…

***

Bu 4 şehri de istiyor

CHP ve İYİ Parti 21 il üzerinde el sıkıştı. 11 CHP, 10 İYİ Parti aldı. Bazı ilçelerde de anlaşmaya varılacak. 19 ilçeden bahsediliyor. Peki acaba ittifak 21 şehirle sınırlı mı kalacak yoksa sayı artabilir mi?

Oğuz Kaan Salıcı üzerinde ittifak edilecek il sayısının artma ihtimalini Sözcü’ye verdiği röportajda belirtti. Ben de İYİ Parti cephesine sordum ve benzer cevaplar aldım.

Dedikleri şu: “Yapılan araştırmalarda Afyon, Uşak, Niğde ve Karabük’te biz CHP’nin önünde çıkıyoruz. İttifakta bu şehirler İYİ Parti’ye bırakılsa çok doğru olur.”

İlçeler ile ilgili henüz bir netlik yok, ne sayı, ne de isimler üzerinde uzlaşılmış değil, bu hafta detayların belirginleşmesi hedefleniyor.

***

Onlar yüzde 22, biz yüzde 10, onlar 95 yaşında, biz 1

CHP’nin içinden ve teşkilatlardan homurtular yükseliyor. “CHP 11, İYİ Parti 10 il dağılımı adil değil. Biz koskoca CHP’yiz, İYİ Parti’nin kaç katı oyumuz var, yaşımız cumhuriyetle eşit” diyenlere karşı İYİ Parti’den konuştuklarım şunu söylediler:

“Biz daha bir yaşında bir parti olmamıza rağmen yüzde 10 oy aldık. CHP ise 95 yıllık parti, yüzde 22 aldı. Yani şimdiden onun yarısı kadar oy aldık. Üstelik belediye başkanlığı yarışı en az yüzde 40 ile kazanılıyor. Bu durumda yüzde 22 de alsan kaybediyorsun, yüzde 10 da alsan. Fark etmiyor…”

Meral Akşener

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan'ın zaferi ve CHP'de yaşanacaklar... 29 Mayıs 2023 | 1.558 Okunma Anneme dair… 28 Mayıs 2023 | 394 Okunma Dört bir yandan kuşattılar 25 Mayıs 2023 | 906 Okunma Millet İttifakı ve Selahattin Demirtaş meselesi 22 Mayıs 2023 | 1.085 Okunma Sinan Oğan kilit bir siyasi aktör mü hakikaten? 19 Mayıs 2023 | 719 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar