İstanbul'da turist olmak

İSTANBUL’a baktığınız rutin gözlükleri çıkarmak, birçok gün telaş içinde geçtiğiniz yerlerden yetişmek için değil de görmek ve fark etmek için geçmek isterseniz size bir...

İSTANBUL’a baktığınız rutin gözlükleri çıkarmak, birçok gün telaş içinde geçtiğiniz yerlerden yetişmek için değil de görmek ve fark etmek için geçmek isterseniz size bir önerim var: İki katlı turistik İstanbul otobüslerine binin ve şehri bir de bunlarla gezin. Dünyanın birçok kentinde olan “Hop-on Hop-off” otobüsleri epey bir süredir İstanbul’da da faaliyet gösteriyor. Bir tek BigBus firması vardı, buna dünyada bu alanda en yaygın şirketlerden biri olan City Sightseeing de eklenmiş.

Bu aktiviteyi çocuklarınızı da alarak yapmanızı öneririm. Çok öğretici ve eğlenceli oluyor. Biz cumartesi denedik. Kızlar üstü açık, iki katlı otobüs ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü geçerken, Beşiktaş’ın stadına bakarken, Topkapı Sarayı’na sahilden yaklaşırken öyle eğlendiler ki... Bir yandan da 4 yaşında çocuğun anlayacağı dille gördüklerini anlatmaya çalıştık. Bence çok faydalı bir aktivite oldu.

2 HAT YETERLİ DEĞİL

BUGÜNE kadar birçok farklı coğrafyada onlarca Hop-on Hop-off otobüsüne binmişimdir. Türkiye’de maalesef bu otobüsler fazla yaygın değil; halbuki mesela Meksika’da minicik Veracruz’da ya da Ekvador’da Guayaquil’de bile 2 hat vardı. New York’ta Manhattan Adası’nda tek başına 4, Barcelona’da 5, Budapeşte’de 5 hat mevcut. Bizim koskoca İstanbul’da ise yalnızca 2 hat. Sultanahmet Meydanı’ndan Sirkeci’ye, oradan Galata Köprüsü üzerinden Beşiktaş’a, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne giden, Beylerbeyi Sarayı’nın önünden, Taksim Meydanı’na dolaşarak geri dönen “kırmızı hat” ve Sultanahmet’ten başlayıp Rum Ortodoks Patrikhanesi’ne ve Balat’a uzanan, Haliç’i boylu boyunca gezen, Miniatürk’e kadar giden“mavi hat”.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan'ın zaferi ve CHP'de yaşanacaklar... 29 Mayıs 2023 | 1.556 Okunma Anneme dair… 28 Mayıs 2023 | 388 Okunma Dört bir yandan kuşattılar 25 Mayıs 2023 | 904 Okunma Millet İttifakı ve Selahattin Demirtaş meselesi 22 Mayıs 2023 | 1.083 Okunma Sinan Oğan kilit bir siyasi aktör mü hakikaten? 19 Mayıs 2023 | 716 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar