Gülşen'in avukatı Altın Mirmir: "5 yaşındaki oğluna annesinin hapiste yattığını henüz söyleyemedik"

Habertürk Gazetesi Yazarı Nagehan Alçı'nın bugünkü (29.08.2022)''Gülşen'in avukatı Altın Mirmir: "5 yaşındaki oğluna annesinin hapiste yattığını henüz söyleyemedik"'' başlıklı yazısı.

Bu ülkede haksız ve hukuksuz yere hapiste yatan Gezi mahkumları Hakan Altınay, Çiğdem Mater, Mine Özerdem, Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Mücella Yapıcı gibi yüzlerce isim var. Bu insanların Gezi olaylarını finanse ve organize etmekle hiç alakası yok. Haksız yere tutuklu ve cezaevinde 5'inci yılını doldurmak üzere olan Osman Kavala gibi de çok sayıda insan var. Kavala ismi tüm hukuksuz tutukluluk ve mahkumiyetlerin sembolü haline geldi adeta. İşte bu haksızlıkların üzerine bir de Gülşen'in hukuksuzca tutuklanması tam bir turnusol kağıdı işlevi gördü. Tutuklanır tutuklanmaz attığım tweet'te söylediğim gibi: Bu apaçık bir hukuk cinayeti.

Neden turnusol kağıdı Gülşen’in tutuklanması? Çünkü niyetlere ayna tutuyor. Tutuklamayı açıkça savunanları, bir şaka yüzünden 5 yaşında minicik bir çocuğu annesinden koparmayı doğru bulanları vicdanlarıyla baş başa bırakıyorum.

Benim üzerinde duracağım tutuklamaya karşı çıkanlar zira onları iki gruba ayırıyorum.

Birinci grupta bu adaletsizlikten rahatsız olmak konusunda samimi ve dürüst olan insanlar var. O samimi insanlar sadece Gülşen’e yapılan haksızlığa odaklandılar ve bir an önce Gülşen’in serbest kalması hedefine kilitlendiler. Amaçları arkadaşına yaptığı saçma bir şaka yüzünden yok yere hapse atılan Gülşen’in bir an önce özgürlüğüne, ailesine ve 5 yaşındaki çocuğuna kavuşmasını sağlamak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan'ın zaferi ve CHP'de yaşanacaklar... 29 Mayıs 2023 | 1.556 Okunma Anneme dair… 28 Mayıs 2023 | 388 Okunma Dört bir yandan kuşattılar 25 Mayıs 2023 | 904 Okunma Millet İttifakı ve Selahattin Demirtaş meselesi 22 Mayıs 2023 | 1.083 Okunma Sinan Oğan kilit bir siyasi aktör mü hakikaten? 19 Mayıs 2023 | 716 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar