Fevkalade şüpheli bir tahliyenin perde arkası

Fatih Altaylı’nın dün yazdığı Zindaşti meselesi iç içe birçok sorunu barındırıyor. Ben de bir süredir konuyu takip ediyordum, Zindaşti 1.5 yıl boyunca İstanbul Emniyeti tarafından titizlikle takip...

Fatih Altaylı’nın dün yazdığı Zindaşti meselesi iç içe birçok sorunu barındırıyor. Ben de bir süredir konuyu takip ediyordum, Zindaşti 1.5 yıl boyunca İstanbul Emniyeti tarafından titizlikle takip edilip büyük çabalar sonucu yakalanmıştı. Dosyası çok doluydu. 500 sayfaya varan suçlamalar içeriyordu. Ancak onca emek İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimi Cevdet Özcan Zindaşti’yi ve adamlarını apar topar tahliye edince heba oldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tahliyeye hemen itiraz etti ama iş işten geçti, Zindaşti ve üç adamı ortadan kayboldu.

Ben bugün konunun iki boyutu üzerinde duracağım. Altaylı, tahliye kararı veren Hakim Cevdet Özcan’nün yargı çevrelerine anlattıklarından alıntı yapmış. Kendisini eski bir milletvekilinin aradığını söyleyerek savunan Hakim, baskı yapıldığını, eski vekilin Zindaşti için tahliye talep ettiğini ileri sürüyor. Bu yenilir yutulur bir iddia değil...

KUZU'NUN İSMİ NEREDEN ÇIKTI?

Bu anlatılanlarda tarif edilen eski vekil Kuzu’yu arayıp sordum. Altaylı’ya da mesaj göndermiş. "Hayatımda ne Zindaşti’yi tanırım, ne Hakim Cevdet Özcan’ı. İkisini de hayatımda ne gördüm ne konuştum ne de böyle bir ifadenin varlığından haberim var. İftiranın bu kadarına pes" dedi.

Peki ama nereden çıktı Kuzu’nun ismi? Burhan Kuzu, "Daha önce de mesela 2011 seçimlerinde benim ismimi kullanıp 'Burhan Hoca şu ismin milletvekili olmasını istiyor' diye birtakım kişiler birilerinden para toplamışlar. Sonradan öğrendim. Benim ismimi kullanmaya çalışanlar olabilir. Ya da belki de bir çete var. Bunun üzerine muhakkak gideceğim. Hakim Cevdet Özcan benim kendisini aradığım yalanını söyleyemez. Resmi kayıtlardan tüm gerçek ortaya çıkar. Kim bana iftira attıysa olayın üzerine gideceğim" dedi.

YALNIZCA SORUŞTURMA YETMEZ

Eğer Hakim Cevdet Özcan’ın böyle bir ifadesi varsa her açıdan skandal. Burhan Kuzu gerçekten arayıp böyle demiş ise bu çok ağır bir suç. Kuzu’dan ya da başkasından gelsin, hukuka göre değil, telkine göre hareket ettiğinin itirafı bu. Bunu itiraf eden hakimin derhal açığa alınması gerekir. Dolayısıyla şimdi yanıtlanması gereken şu: HSK yalnızca soruşturma açmakla mı yetindi, yoksa açığa da aldı mı Cevdet Özcan’ı?

Bu sorunun cevabını bulmak için ulaştığım üst düzey yargı yetkililerinden öğrendiklerim Türkiye’nin geleceği adına moralimi iyice bozdu sevgili okurlar…

MEĞER ARTIK...

Yargı içinde açığa almak için yargı mensubunun maddi bir menfaat sağladığının kanıtlanmasına bakılıyormuş. Yoksa bu şekilde itiraf bile edilse o yargı personeline dokunulmuyormuş. 15 Temmuz sonrası ne kadar yoğun bir şekilde açığa alınma yapıldıysa şimdi durum tam tersi. Belki de yargının geçirdiği büyük sarsıntının ardından mevcudu koruma refleksi bu. Ama gördüğüm kadarıyla "Devlet menfaati için gelen telefon" diyerek hakim yanıltılırsa soruşturma ile yetiniliyor. Şu anda da Hakim Cevdet Özcan hâlâ görevinin başında. Konuştuğum çok üst düzey diğer bir güvenlik yetkilisinin söyledikleri ise daha da korkunç. Çok açık konuştu bu yetkili ve aynen bana şöyle dedi:

BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ

"Burhan Kuzu’nun böyle bir şey yaptığına inanmak istemiyorum ama buna benzer olaylar çok oluyor. Özellikle FETÖ ile bağlantılı tahliyelerde şu an yargı ve emniyet camiasının tümünün bildiği bir Bermuda şeytan üçgeni var. Sözde AK Partili politikacılar ya da işadamları ile sözde Atatürkçü avukatlar ve genellikle zengin FETÖ sanıkları. Sözde diyorum çünkü bu kriminal üçgene girenlerin gerçek AK Partili ya da gerçek Atatürkçü olduğuna inanmıyorum. Muhakkak 1-2 sene içinde yaptıklarının da hukuki bedeli olacağını düşünüyorum. Zindaşti benzeri FETÖ bağlantılı isimleri polisten korumak için yardım edenlerin kim olduğu biliniyor. Zaten avukatlar ve şüpheli tahliye tarihleri ortada. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan'ın zaferi ve CHP'de yaşanacaklar... 29 Mayıs 2023 | 1.558 Okunma Anneme dair… 28 Mayıs 2023 | 393 Okunma Dört bir yandan kuşattılar 25 Mayıs 2023 | 906 Okunma Millet İttifakı ve Selahattin Demirtaş meselesi 22 Mayıs 2023 | 1.085 Okunma Sinan Oğan kilit bir siyasi aktör mü hakikaten? 19 Mayıs 2023 | 719 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar