Eski Şansölye Gerhard Schröder geçen hafta İstanbul'da kiminle görüştü?

Habertürk Gazetesi Yazarı Nagehan Alçı'nın bugünkü (27.03.2022)''Eski Şansölye Gerhard Schröder geçen hafta İstanbul'da kiminle görüştü?'' başlıklı yazısı.

Almanya’nın eski Şansölyesi Gerhard Schröder’in Kocaeli Belediyesi öncülüğünde bu yıl 4’üncüsü düzenlenen ‘Dirençli Şehirler ve Şehrin Dönüşümü’ temalı Kartepe Zirvesi’ne konuşmacı olarak katılacağını öğrenince itiraf edeyim önce çok şaşırdım.

Zira kendi ülkesinde ve Avrupa ülkelerinin tümünde ağır eleştirilere maruz kalan, Rus gaz şirketlerinde senelerdir CEO’luk yapan ve bu şirketlerle ilişiğini kesmediği için kıyamet kopan, önceki hafta Putin ile görüşmek üzere Moskova’ya gitmesi tartışma yaratan bir isim Schröder.

Almanya’da Schröder ile ilgili yer yerinden oynuyor diyebilirim. CDU’lu bir isim olan Michael Brand, Başbakan Scholz’a Schröder’e karşı da yaptırım uygulanması çağrısında bulundu, bu öneri CDU içinde yaygınlaşıyor. Schröder’in Rus oligarklardan farkı olmadığını, tüm hesaplarının ve mal varlığının dondurulması gerektiğini söylüyorlar. Alman medyasında da bu görüşe destek epey büyük.

Kendi partisi SPD içinde de ciddi rahatsızlık var. SPD’li bazı politikacılar da Rus şirketlerle ilişkisini bitirmesi çağrısı yapıyor. Putin ile görüşmesine dair fikri sorulan SPD’li Başbakan Olaf Scholz "Yorum yok" demekle yetindi geçtiğimiz günlerde.

Kısacası şu sıralar çok tartışmalı ve medyadan kaçınan bir isim Schröder. Ben kendisini görmek ve konuşma şansımı denemek için Kartepe’ye gittim. Önceden bu konuda başvuruda da bulundum. Semineri organize edenler "Elimizden geleni yaparız, havasına bağlı" dediler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan'ın zaferi ve CHP'de yaşanacaklar... 29 Mayıs 2023 | 1.558 Okunma Anneme dair… 28 Mayıs 2023 | 394 Okunma Dört bir yandan kuşattılar 25 Mayıs 2023 | 906 Okunma Millet İttifakı ve Selahattin Demirtaş meselesi 22 Mayıs 2023 | 1.085 Okunma Sinan Oğan kilit bir siyasi aktör mü hakikaten? 19 Mayıs 2023 | 719 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar