Erdoğan bu sefer başarabilecek mi?

Dünkü yazımın ardından farklı siyasal kesimlerden okurlarım çok sayıda mail gönderdiler. Hepsini teker teker okudum. Öncelikle bir şeyin altını çizmek isterim:

O yazıda ifade ettiklerim, bir meteoroloji uzmanının objektif hava tahminini bildirmesi gibiydi. Mevcut Türk Devlet Sistemi ve zihniyeti çerçevesinde olacakları yazdım. Bugün de bu meteorolojik rapora devam edeceğim…

Tarhan Erdem ve Bekir Ağırdır, 2007’de AK Parti’nin yüzde 47 alacağını açıkladıklarında, “Erdemli Tarhana” gibi çok çirkin sözlerle Tarhan Bey’e ve Bekir Bey’e saldıran onlarca yorumcu vardı. Meteorolojik tahmin yaptıkları için suçlandılar ama sonuçlar tahminlerinin doğru olduğunu ortaya çıkardı.

Benim de dün ve bugün yaptığım aynı. Yarınki seçim sonuçlarında CHP ve İYİ Parti’nin toplam oyu yüzde 50’yi geçmedikçe Türkiye’de mevcut sistem açısından hiçbir şey değişmez, bilakis mevcut siyasal yapı seçimden güçlenerek çıkar.

CHP+İYİ PARTİ+HDP YÜZDE 50’Yİ GEÇSE NE OLUR?

HDP ile beraber bu üç partinin oy oranlarının yüzde 50’yi geçme ihtimali ise “Muhalefet bloku sonunda iktidar blokunu geçti. Bakın değişim başlıyor” diye safça karşılanacak bir olay değil. Bakıyorum, kimi muhalif kesimler ve aydınlar çok yanlış analizlerle dolu Türkiye tahminleri yapıyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan'ın zaferi ve CHP'de yaşanacaklar... 29 Mayıs 2023 | 1.558 Okunma Anneme dair… 28 Mayıs 2023 | 394 Okunma Dört bir yandan kuşattılar 25 Mayıs 2023 | 906 Okunma Millet İttifakı ve Selahattin Demirtaş meselesi 22 Mayıs 2023 | 1.085 Okunma Sinan Oğan kilit bir siyasi aktör mü hakikaten? 19 Mayıs 2023 | 719 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar