Enflasyon sadece cepleri değil, karakterleri de aşındırıyor

Günlerdir 85 milyonun hipnotize olmuşçasına beklediği Merkez Bankası faiz kararı dün açıklandı. Zaten durmayan dolar bir puan faiz indirimi neticesiyle yükselmeye devam ediyor. Ben artık fiyatları takip edemiyorum....

Günlerdir 85 milyonun hipnotize olmuşçasına beklediği Merkez Bankası faiz kararı dün açıklandı. Zaten durmayan dolar bir puan faiz indirimi neticesinde yükselmeye devam ediyor.

Ben artık fiyatları takip edemiyorum.

İmkansız olan yalnızca aynı malı üst üste iki gün aynı fiyata bulmak değil. Yan yana iki dükkanda aynı malı aynı zamanda aynı fiyata bulmak da olanaklı değil artık.

Dün her zaman alışveriş yaptığım kuruyemişçiye girdim. Kilosu 80 liraya satılan ürün 145 lira olmuştu. Bu artış çok fazla geldi. Bir şey almadan dükkandan çıktım. Ardından tam karşısındaki kuruyemişçiye girdim. Birebir aynı ürün orada 100 liraya satılıyordu. Enflasyon sokağın bir yanına çok diğer yanına az mı uğruyor?

Ya da karşıdaki kuruyemişçinin elinde eski parti kalmış, hala onu satıyor ama buna rağmen kafasına göre bir artış mı yapmış?

Düşünün tek bir kalemde kiloda 45 TL fark!

Bu birçok şey için geçerli. Marketten markete, dükkandan dükkana fiyatlar farklı.

Hiçbir şeyin standardı ve sabitesi yok sanki.

Bunu satıcıyı suçlamak ya da stokçuluk üzerine ahkam kesmek için yazmıyorum. Bugün mevcut durumun psikolojilerimiz üzerindeki etkileri üzerinde durmak istiyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan'ın zaferi ve CHP'de yaşanacaklar... 29 Mayıs 2023 | 1.558 Okunma Anneme dair… 28 Mayıs 2023 | 393 Okunma Dört bir yandan kuşattılar 25 Mayıs 2023 | 906 Okunma Millet İttifakı ve Selahattin Demirtaş meselesi 22 Mayıs 2023 | 1.085 Okunma Sinan Oğan kilit bir siyasi aktör mü hakikaten? 19 Mayıs 2023 | 719 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar