Ekrem İmamoğlu bir çuval inciri berbat ediyor

Biz köşe yazarları meteoroloji uzmanlarına benziyoruz. Meteorologlar ellerindeki verilerle objektif hava tahmini yaparlar. Yağmur mu yağacak, güneş mi çıkacak, nesnel biçimde ortaya koymaya çalışırlar...

Kendi tercihlerine göre yağmurlu, karlı ya da güneşli, sıcak havaya sempati duyabilirler. Objektif tespitler ve teşhisleri belirttikten sonra bu tercihlerini açıklamalarında sakınca yoktur. Ancak… Objektif tespitler ile subjektif görüşler ve istekler birbirine karıştırılırsa sorun başlar. O durumda insanlar o meteoroloğun sözüne değer vermez ve ne derse desin itibar etmez.

ÖLÇÜ TAMAMEN KAÇMIŞ DURUMDA

Türk medyasında hem iktidar hem muhalefet hem de sözde anaakım tarafı bu bahsettiğim ölçüyü tamamen kaçırmış durumda. Vaziyet nasıl toparlanacak onu da bilmiyorum. Milletin ilikleri soğuktan donuyor ama birileri hava güneşli diye yazıyor. Öte yandan güneşli ve sıcak hava varken de başka birileri kar fırtınalarının olduğunu yazmaktan çekinmiyor. Türk medyasının hali bu.

Ben, bilindiği üzere siyasi tavrı açık ve şeffaf bir köşe yazarıyım. Kimileri gibi sürekli ikili-üçlü oynayarak, kazanan kim olacaksa bekleyip, ona göre tavır almam.

OBJEKTİF TESPİT YAPMAK ZORUNDAYIZ

31 Mart seçimlerinde, tıpkı 24 Haziran seçimlerinde açıkça Erdoğan’ı desteklediğim gibi İstanbul’da Binali Yıldırım’a, Üsküdar’da Hilmi Türkmen’e ve belediye meclisinde de AK Parti’ye oyumu attım. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan'ın zaferi ve CHP'de yaşanacaklar... 29 Mayıs 2023 | 1.558 Okunma Anneme dair… 28 Mayıs 2023 | 393 Okunma Dört bir yandan kuşattılar 25 Mayıs 2023 | 906 Okunma Millet İttifakı ve Selahattin Demirtaş meselesi 22 Mayıs 2023 | 1.085 Okunma Sinan Oğan kilit bir siyasi aktör mü hakikaten? 19 Mayıs 2023 | 719 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum