Dünyanın en zor noktasında 5 saat

Dura kalka, çukurlara gire çıka, toz toprak içinde 5 saat gittik. Ve nihayet Kabil’e girdik.

Pakistan ve Afganistan’ı ayıran Torham sınır kapısı dünyanın en zor coğrafyalarından biri. Bu zorluğa bugünlerde Afganistan’dan çıkmaya çalışanların yığılması da eklendi. Hava çok sıcak ve tozlu. Adeta göz gözü görmüyor. Böyle bir ortamda kalabalığın yanı sıra özellikle Pakistan tarafında adım başı sizi bekleyen pasaport polisi, istihbarat görevlileri ve her türlü sınır memuru da mevcut… Kısacası sağlam insanı bile zorlayan koşullar var burada.

Dün sabah 8 sularında Torham’a ulaştığımızda işte böyle bir ortamla karşılaştık. Sınırın biraz öncesinde durup önce kıyafetleri Afganistan’a uyumlu hale getirdik. Bu konuda epey uyarılmıştım. Taliban’ın en çok dikkat ettiği şey bu demişlerdi. Baştan aşağı siyah, saçlara önce boyunluklu bir bone ve üzerine siyah örtü, yüze de mümkünse maske… Mümkünse diyorum çünkü Afganistan’a Covid sanki hiç uğramamış. Maskeyi pandemi nedeniyle değil, tesettürün bir parçası olarak tavsiye ettiler.

Pakistan sınırından geçerken zorlandığımı itiraf edeyim. Yaklaşık... 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan'ın zaferi ve CHP'de yaşanacaklar... 29 Mayıs 2023 | 1.558 Okunma Anneme dair… 28 Mayıs 2023 | 394 Okunma Dört bir yandan kuşattılar 25 Mayıs 2023 | 906 Okunma Millet İttifakı ve Selahattin Demirtaş meselesi 22 Mayıs 2023 | 1.085 Okunma Sinan Oğan kilit bir siyasi aktör mü hakikaten? 19 Mayıs 2023 | 719 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar