Diyarbakır'da madalyonun farklı yüzleri

Dünkü yazıma yüzlerce geri dönüş aldım. Hem okurlardan hem farklı siyasi partilerin önemli isimlerinden hem de meslektaşlarımdan telefon ve e-mailler yağdı adeta. Bu ilgi net bir şekilde şunu gösteriyor:

Her şeyin korkunç boyutta tarafgirlikle ele alındığı bir Türkiye'yi artık vicdan ve sağduyu sahibi kimse istemiyor.

Ben dünkü yazımda Diyarbakır'ın birbirine hiç değmeyen, hatta birbirine tezat iki gerçeğini anlattım. HDP kapısındaki anneleri de anlamaya çalıştım, o annelerin yalnız bırakılmalarının arkasındaki psikolojiyi de.

Bugün de madalyonun iki yüzüne mikrofon uzatacağım. Hem birlikte gittiğimiz kadın meslektaşlarımla birlikte ziyaret ettiğim Diyarbakır Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu ile konuştuklarımızı ve izlenimlerimi hem de daha sonra birebir görüştüğüm, görevinden alınan HDP’li Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı’nın söylediklerini aktaracağım.

Önce Valilik ziyareti ile başlayayım.

DİYARBAKIR’IN BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ YENİ DURUMA NASIL BAKIYOR?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan'ın zaferi ve CHP'de yaşanacaklar... 29 Mayıs 2023 | 1.558 Okunma Anneme dair… 28 Mayıs 2023 | 394 Okunma Dört bir yandan kuşattılar 25 Mayıs 2023 | 906 Okunma Millet İttifakı ve Selahattin Demirtaş meselesi 22 Mayıs 2023 | 1.085 Okunma Sinan Oğan kilit bir siyasi aktör mü hakikaten? 19 Mayıs 2023 | 719 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 2 yorum