Depremden depreme hatırlamak neye çare?

Yıkılan binalar, kurtarılmayı bekleyen canlar, kayıplar, suların altında kalan sokaklar, korku içinde insanlar... İzmir yakınlarında meydana gelen deprem yine hepimizi gafil avladı.

Yıkılan binalar, kurtarılmayı bekleyen canlar, kayıplar, suların altında kalan sokaklar, korku içinde insanlar… İzmir yakınlarında meydana gelen deprem yine hepimizi gafil avladı.

Hele bizim aileye bomba gibi düştü. Rasim’in annesi-babası Çeşme’de, ablası ve ailesi Güzelbahçe’de. İkisi de sarsıntıdan en çok etkilenen yerler arasında.

Çok şükür bir kayıp yok ama korku büyüktü tabii. Maalesef bu kadar şanslı olmayanlar var. 24 kişi yaşamını yitirdi, 804 yaralı var.

Peki bu deprem beklenen bir deprem mi? İzmir fay hattı mı harekete geçti?

Deprem konusunda uzun yıllardır çok önemli çalışmalar yapan, İstanbul Teknik Üniversitesi Maden fakültesi Jeoloji Bölümü öğretim Üyesi Prof. Dr. Cenk Yaltırak’a sordum.

Yaltırak öncelikle Ege’de bir çok fay olduğunu hatırlattı. Mevcut deprem Sığacık ile Samos arasında meydana geldi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan'ın zaferi ve CHP'de yaşanacaklar... 29 Mayıs 2023 | 1.558 Okunma Anneme dair… 28 Mayıs 2023 | 394 Okunma Dört bir yandan kuşattılar 25 Mayıs 2023 | 906 Okunma Millet İttifakı ve Selahattin Demirtaş meselesi 22 Mayıs 2023 | 1.085 Okunma Sinan Oğan kilit bir siyasi aktör mü hakikaten? 19 Mayıs 2023 | 719 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar