Değer mi hiç?

Habertürk Gazetesi Yazarı Nagehan Alçı’nın bugünkü (24.01.2022)’’ Değer mi hiç?‘’ başlıklı yazısı.

Sezen Aksu kimdir? Hepimizin hayatına ayrı ayrı dokunmuş, duygularımıza ses olmuş Sezen Aksu hakkında konuşuyoruz değil mi? Önce sizlere somut yaşanmış bir olayı naklederek bu yazıya başlamak istiyorum.

Tarih 6 Ocak 2010… Yer: Aksu’nun Kanlıca’daki yalısı…

1985’de Sezen’in gerçek dostu Müjde Ar’ın “Muhakkak al bu yalıyı kızım, çok uygun fiyat. Kaçmaz bu” diye minik serçeye aldırdığı yalı.

Sezen Aksu’nun o geceki misafirleri arasında yönetmen Sinan Çetin var, rock şarkıcısı Şebnem Ferah var, benim eşim, Sezen’in İzmirli hemşerisi Rasim Ozan var, Yaşar Gaga da orada, Sezen’in diğer yakın ekibi de, ayrıca yine Sezen’in dostu tanınmış başka iki sanatçı daha var.

Sohbet ilerledikçe konu o günkü gelişmelere geliyor. Başörtüsü probleminin hala sürdüğü dönem Ocak 2010. Rektörlerin çoğu Erdoğan Teziç döneminden kalma, üniversiteye öğrenci olarak bile hala başörtülü kızlar alınmıyor. Nejat Uygur’u GATA’da ziyaret etmek isteyen Emine Erdoğan’a bile “Yassak giremezsin” denilen dönem o zaman.

Tüm bunlar konuşulup tartışılırken, Aksu hem Kürt meselesinde hem laiklik meselesinde hem de gayrimüslimler ve Alevilerle ilgili konularda bildiğimiz özgürlükçü fikirlerini ifade ederken, bir sanatçı arkadaşından başörtüsü konusunda şöyle bir yorum geliyor:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan'ın zaferi ve CHP'de yaşanacaklar... 29 Mayıs 2023 | 1.556 Okunma Anneme dair… 28 Mayıs 2023 | 388 Okunma Dört bir yandan kuşattılar 25 Mayıs 2023 | 904 Okunma Millet İttifakı ve Selahattin Demirtaş meselesi 22 Mayıs 2023 | 1.082 Okunma Sinan Oğan kilit bir siyasi aktör mü hakikaten? 19 Mayıs 2023 | 716 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar