Çözüm süreci beyannameye eklenecek

Haliç Kongre Merkezi ’nde cuma günü Ak Parti yine büyük ve görkemli bir organizasyon düzenledi. Toplantıdan sonra Başbakan Davutoğlu bir grup köşe yazarı ile bir salonda buluştu. Sorular seçim maratonu ile...

Haliç Kongre Merkezi ’nde cuma günü Ak Parti yine büyük ve görkemli bir organizasyon düzenledi. Toplantıdan sonra Başbakan Davutoğlu bir grup köşe yazarı ile bir salonda buluştu. Sorular seçim maratonu ile başladı, güncel gelişmelerle devam etti. İşte sohbetin detayları:
‘MEYDAN OKUYORUM’
- (Çözüm süreci kavramının beyannamede geçmemesi üzerine) Benim yazdığım o 100 maddelik metni alırsanız, aslında çözüm sürecinin bütün ruhu orada var. Beyannamede son gece fasiküller giderken basım esnasında birkaç sayfa ve bir de içindekiler kısmı yok dikkat etmişseniz. Çünkü o gece bile çalıştık, oradan doğan bir eksiklik. Yine de aslında çözüm süreci de şeyin içinde var, anayasal düzen, siyasal düzen, reformlar, hepsi var. Ama ayrıca çözüm süreciyle ilgili bir bölüm vardı, o esnada bir şekilde düşmüş, o eklenecek içindekilerle birlikte.
Bir de arkada, şimdi zikrettiğim 100’e yakın ayrıca yeni proje var, onlar da tekrar baskıya verilecek. Bir seçim beyannamesinin kendisi var Ak Parti Beyannamesi olarak ve 350 sayfalık bir metin, orada her şey var ve kitap olarak çıktı. Ayrıca bu 100 sayfalık sözleşme onun özü mahiyetinde ve toplumun bütününü kuşatan bir metin olarak, o A’dan Z’ye benim yazdığım bir metin. Dikkat ederseniz orada Ak Parti ibaresi dahi geçmiyor. Ak Parti Genel Başkan olarak son imza attığım yer var. Bütün hangi partiye mensup olursa olsun bütün vatandaşlarımıza bir çağrı o. Öbürü ise AK Parti’nin seçim beyannamesi; yani biz şunu yapacağız, bir hükümet programı gibi kaleme alınmış ve ona dayalı hükümet programı çıkartacağız. Onun arasına bir metin daha üretiyoruz şimdi, o da 6 bölümlük o seçim beyannamesinin her bölümü için bir fasikül şeklinde 20 sayfalık işte güçlü ekonomi, insan odaklı kalkınma, sosyal politikalar vesaire. O daha kolay okunur bir metin olacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan'ın zaferi ve CHP'de yaşanacaklar... 29 Mayıs 2023 | 1.558 Okunma Anneme dair… 28 Mayıs 2023 | 394 Okunma Dört bir yandan kuşattılar 25 Mayıs 2023 | 906 Okunma Millet İttifakı ve Selahattin Demirtaş meselesi 22 Mayıs 2023 | 1.085 Okunma Sinan Oğan kilit bir siyasi aktör mü hakikaten? 19 Mayıs 2023 | 719 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar