Çocuk kalbi

Ela ve Yasemin 6. yaşlarını doldurdular. Fark ettim ki, bu geçen 6 yıl içinde onlarla teker teker geçirdiğim vakit, saat olarak bir elin parmaklarını geçmez. Tek bir gün birbirlerinden ayrı kalmamışlar.

İkiz apayrı bir dünya. Bir yandan bir mucizenin içinde yaşıyor gibisiniz. İki farklı varlık aynı anda, gözlerinizin önünde büyüyor. Aynı ev, aynı anne-baba, aynı yemek, aynı uyku ama iki bambaşka insan... Hiçbir şey "insan"ın biricikliğini bundan daha net kanıtlayamaz herhalde. Yaratılış, huy, karakter... Her ne ise, içimize üflenerek doğuyoruz.

Diğer yandan kendine özgü ve büyük zorlukları var ikizlerin. Mesela dengeleme meselesi kabusa dönebiliyor. Hele aynı cins iseler... Ne kadar kaçmaya çalışırsanız çalışın, çocuklar dış dünya ile temasa geçer geçmez her şeyin kıyaslandığı hatta birebir ölçüldüğü bir denklemin içinde buluyorsunuz kendinizi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan'ın zaferi ve CHP'de yaşanacaklar... 29 Mayıs 2023 | 1.558 Okunma Anneme dair… 28 Mayıs 2023 | 394 Okunma Dört bir yandan kuşattılar 25 Mayıs 2023 | 906 Okunma Millet İttifakı ve Selahattin Demirtaş meselesi 22 Mayıs 2023 | 1.085 Okunma Sinan Oğan kilit bir siyasi aktör mü hakikaten? 19 Mayıs 2023 | 719 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar