CHP’de 1 Nisan’ın ayak sesleri

Ana muhalefet partisi belediye başkan adaylarını açıkladıkça çok ilginç bir şey oluyor. Nereye gitsem, CHP’li ya da CHP’ye yakın kiminle konuşsam hepsinde benzer bir hava. Diyorlar ki; küskünlerin...

Ana muhalefet partisi belediye başkan adaylarını açıkladıkça çok ilginç bir şey oluyor. Nereye gitsem, CHP’li ya da CHP’ye yakın kiminle konuşsam hepsinde benzer bir hava. Diyorlar ki; küskünlerin sayısı memnunların sayısını geçmeye başladı. Partinin içindeki atmosfer giderek 31 Mart seçimleri değil, onun ertesi günü 1 Nisan’da olacakların beklentisini gösteriyor.

Gördüğüm kadarıyla bu havanın en çok hissedildiği yerlerden biri İzmir. Mevcut belediye başkanlarının bir çoğunu aday göstermedi yönetim. Halbuki bu isimlerin önemli bir kısmının ilk ya da ikinci dönemiydi. Aziz Kocaoğlu da son çıkışına rağmen dikkate alınmadı. Kulağıma gelen iddia 3 ilçede Tuncay Özkan damgası olduğu. Birçok yerde memnuniyetsizlik var. Bazı adayların bırakın seçmen bazında, CHP içinde bile pek tanınmadığı söyleniyor.

KENDİ PARTİLERİNİN HEZİMETİNİ BEKLEYENLER

Listelere konmayan mevcut başkanlar çok rahatsız. Bir kısmı kerhen çalışmalara destek verecek, bir kısmı şayet gönülleri alınmazsa galiba partilerinin seçim çalışmalarına destek vermeyecek.

“Bundan sonra ne olacak?” diye sorduğumda yalnızca İzmir özelinde değil, birçok ilde benzer cevabı aldım. Diyorlar ki: “CHP içinde 1 Nisan’ı bekleyenlerin sayısı giderek artıyor.” Bundan kasıt şu: “Mevcut listeler çok yanlış yapıldı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan'ın zaferi ve CHP'de yaşanacaklar... 29 Mayıs 2023 | 1.558 Okunma Anneme dair… 28 Mayıs 2023 | 394 Okunma Dört bir yandan kuşattılar 25 Mayıs 2023 | 906 Okunma Millet İttifakı ve Selahattin Demirtaş meselesi 22 Mayıs 2023 | 1.085 Okunma Sinan Oğan kilit bir siyasi aktör mü hakikaten? 19 Mayıs 2023 | 719 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar