CHP lağvedilsin, 9 Temmuz Hareketi 2019 seçimlerine katılsın

BAŞLIĞIM provokatif olabilir ve koyu CHP’liler kızabilir ama Türkiye’de demokrasinin sağlıklı ve iki kanatlı bir zemine oturması için gördüğüm gerçeği yazmak durumundayım. Ben bilindiği gibi...

BAŞLIĞIM provokatif olabilir ve koyu CHP’liler kızabilir ama Türkiye’de demokrasinin sağlıklı ve iki kanatlı bir zemine oturması için gördüğüm gerçeği yazmak durumundayım. Ben bilindiği gibi başkanlık seçiminde Recep Tayyip Erdoğan’ı ve TBMM seçimlerinde AK Parti’yi destekleyen bir yazarım. Önce askeri vesayet çetesini, sonra da Fethullahçı vesayet çetesini Erdoğan’dan başka hiç kimse bitiremezdi. Hâlâ bu iki çetenin güçlü uzantılarına karşı Erdoğan’ın yanındayım ve yanında olmaya devam edeceğim. Çünkü mücadele sürüyor. Öte yandan hükümetin birçok yanlışını görüyorum ve kuvvetli bir muhalefetin onları olumlu yönde zorlamasını istiyorum.

Bu ülkede sağlam bir demokrasi olmasını istiyorsak, demokratik yolla seçilmiş güçlü bir iktidara ve karşısında yine sandıktan iktidar çıkabilecek güçlü bir muhalefete ihtiyacımız var. Bugün güçlü bir iktidar partisi ve güçlü bir lider şüphesiz var: Recep Tayyip Erdoğan. Fakat iktidar alternatifi güçlü bir muhalefet partisi ve güçlü bir lider var mı?

Muhalefetin şu an tartışmasız tek liderinin Kılıçdaroğlu olduğunu geçen yazımda kaleme aldım. Peki CHP markası güçlü ve iktidar alternatifi bir muhalefet partisi mi? Sosyolojik gerçekleri konuşacaksak CHP isminin bu toplumun çoğunluğunun oyunu alabilmesi hem bugün hem gelecekte imkânsız görünüyor. CHP’nin adayı merkez sağ ya da dindar bir aday da olsa seçilmesi mümkün değil, çünkü CHP’nin adayıysa seçimde konuşulacak konu o adaydan çok yine parti tarihi olacaktır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan'ın zaferi ve CHP'de yaşanacaklar... 29 Mayıs 2023 | 1.558 Okunma Anneme dair… 28 Mayıs 2023 | 394 Okunma Dört bir yandan kuşattılar 25 Mayıs 2023 | 906 Okunma Millet İttifakı ve Selahattin Demirtaş meselesi 22 Mayıs 2023 | 1.085 Okunma Sinan Oğan kilit bir siyasi aktör mü hakikaten? 19 Mayıs 2023 | 719 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar