Bu nasıl açıklama Sayın Ergün Turan? Göçmene ev kiralamamak temel hak ihlalidir…

Yoğunluğu azaltıp, koordineli bir şekilde ilerlemek için belli bölgelerin yükünün alınmasını anlıyorum.

Araya sistem tartışmaları ile ilgili yazılar girdiği için birkaç gün ertelemiştim.

Bugün, geçtiğimiz hafta sevgili Esra (Boğazlıyan)’ın konuğu olan Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan’ın göçmenlerle ilgili açıklaması üzerine yazacağım.

O açıklamayı görünce gözlerime inanamadım.

Şöyle dedi Turan:

“Göçmenlerden en çok etkilenen ikinci ilçeyiz biz. Biri Esenyurt, biri de Fatih. Ben de bunun farkındayım. Şimdi biz klasik manada bazıları gibi göçmen karşıtlığı üzerinden konuşmuyoruz. Ama bir şey yokmuş da demiyoruz. Bir sorun var. Bu sorun yönetilmediği zaman sorun olur. Biz yönetiyoruz. Bir karar aldık birinci ayın 17’sinden itibaren Fatih’te ve Esenyurt’ta. Bu bizim bakanlıktan ricamız oldu. İstanbul’da yaşama izni olan herhangi bir yabancı, ikamet izni olan bir yabancı, Suriyeli ya da başka memleketli Fatih’te herhangi bir ev kiralayamaz.”

İnsanların temel ihtiyacı olan barınmanın engellenmesi tartışmasız bir şekilde....

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan'ın zaferi ve CHP'de yaşanacaklar... 29 Mayıs 2023 | 1.558 Okunma Anneme dair… 28 Mayıs 2023 | 393 Okunma Dört bir yandan kuşattılar 25 Mayıs 2023 | 906 Okunma Millet İttifakı ve Selahattin Demirtaş meselesi 22 Mayıs 2023 | 1.085 Okunma Sinan Oğan kilit bir siyasi aktör mü hakikaten? 19 Mayıs 2023 | 719 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar