Bu gidişe 'dur' demenin artık vakti geldi…

Habertürk Gazetesi Nagehan Alçı'nın bugünkü (26.01.2022)'' Bu gidişe 'dur' demenin artık vakti geldi…''

Karantinamın sonuna yaklaşıyorum. Bugün altıncı günüm.

Yıllardır bu kadar uzun süre evden çıkmadığım olmamıştı.

Şikayetçi miyim?

Aksine, halimden gayet memnunum. Çocuklarla birlikte uzun saatler geçiriyoruz, oyunlar oynuyoruz, sohbet ediyoruz, izleyemediğim filmleri izliyorum, bir kenara ayırdıklarımı okuyorum…

Peki evde kalmanın gerekli olduğu kanaatinde miyim?

Buna aşağıda cevap vereceğim…

Önce ‘pozitif’ olduğum kayıtlara geçtikten sonraki ilk anlara dönelim…

Geçtiğimiz beş gün boyunca sayısız geçmiş olsun telefonu ve mesajı aldım. Siyasetten, medyaya, akrabalardan arkadaşlara herkese çok çok teşekkür ederim… Burada teker teker ismini saymayacağım ama beni çok şaşırtan, çok duygulandıran isimler de aradılar.

Aynur Hoca’nın vurguladığı husus çok kritik. Pandeminin başında sağlık sistemimiz filyasyon ekipleri ile hakikaten gayet iyi bir sınav verdi. Avrupa’nın birçok ülkesinde ilaç, destek bulunamazken Türkiye’de ilk zamanlarda hastalara bu ekipler teker teker ulaştılar, ilaç temin ettiler.

Ancak artık fiilen bu mümkün ve gerekli değil. Hem omicron nedeniyle onbinlerce vaka var ve yetişmek imkansız hem de zaten artık ilaç verilmiyor. Birçok hasta ya hiç aranmıyor ya da karantinanın sonlarına doğru aranıyor. Aramalarını beklemek de saçma. Ne için arayacaklar?

Aslında ne kadar kalabalık olduğumuzu insan böyle zamanlarda anlıyor…

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya özel teşekkürlerimi iletiyorum. Nezaket gösterdi, ilgilendi, ihtiyaç olduğu takdirde sürecimin takip edilmesi için talimat verdi.

Bu vesileyle Sayın Koca’dan bir kez daha 5-11 yaş arası çocuklara aşı olanağını gündeme almasını rica ediyorum.

"FİLYASYON ARTIK BİTMELİ"

Pandeminin başında birlikte yayınlara katıldığımız değerli doktor Prof. Aynur Eren bana içinde çok önemli değerlendirmelerin olduğu bir mesaj gönderdi. Cumartesi günkü yazımda pandemi tedbirlerinin yeni koşullarla birlikte değişmesi için bir çağrı yapmıştım. Aynur Hanım çağrıma destek veriyor ve “Bu aşamada filyasyon artık bitmelidir Nagehan Hanım. Halk sağlığına hiçbir katkısı olmayıp sağlık sistemine büyük bir yük bindiriyor. Bunun yerine aşılamaya, özellikle de çocukların aşılamasına önem verilmelidir” diyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan'ın zaferi ve CHP'de yaşanacaklar... 29 Mayıs 2023 | 1.558 Okunma Anneme dair… 28 Mayıs 2023 | 394 Okunma Dört bir yandan kuşattılar 25 Mayıs 2023 | 906 Okunma Millet İttifakı ve Selahattin Demirtaş meselesi 22 Mayıs 2023 | 1.085 Okunma Sinan Oğan kilit bir siyasi aktör mü hakikaten? 19 Mayıs 2023 | 719 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar