Benim esas meselem tüm okulların açılabilmesi…

Lafı hiç eğip bükmeden söyleyeyim... Hükümet, pandemi sürecinde okullar meselesini iyi yönetemedi. Okulları nerdeyse 1.5 yıl boyunca kapalı tutarak yanlış yaptı.

Lafı hiç eğip bükmeden söyleyeyim…

Hükümet, pandemi sürecinde okullar meselesini iyi yönetemedi.

Okulları nerdeyse 1.5 yıl boyunca kapalı tutarak yanlış yaptı.

Daha önce bu köşede defalarca evrensel bilim otoritelerinin özellikle ilk ve orta dereceli okulların açık kalmasını savunduğunu yazdım. Kanıtları ortaya döktüm.

Dönemin Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da aslında iyi niyetle çok çabaladı ama başaramadı. Kendisiyle defalarca "off the record” sohbet ettik.

Maalesef okulların açılmasına karşı çıkarak bir neslin mahvedilmesi yönünde görüş belirtenler kazandı. Zaten Selçuk biraz da o yüzden istifa etti.

Fakat geçtiğimiz 1.5 yıl boyunca hatasında ısrar eden hükümet sanki bu sefer beni yanıltacak ve okulları tam zamanlı açacak gibi görünüyor.

Bu sefer anaokulundan üniversiteye kadar yüz yüze eğitimde kararlı olunmalı. Herkes aşılanmalı ve hayat...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan'ın zaferi ve CHP'de yaşanacaklar... 29 Mayıs 2023 | 1.558 Okunma Anneme dair… 28 Mayıs 2023 | 394 Okunma Dört bir yandan kuşattılar 25 Mayıs 2023 | 906 Okunma Millet İttifakı ve Selahattin Demirtaş meselesi 22 Mayıs 2023 | 1.085 Okunma Sinan Oğan kilit bir siyasi aktör mü hakikaten? 19 Mayıs 2023 | 719 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar