Aynı davada bir doğru bir yanlış

Gezi davası kapsamında yargılanan Yiğit Aksakoğlu nihayet salı günü görülen duruşmada tahliye edildi.

Aksakoğlu’na yöneltilen akıl sağlığını zorlayan suçlamalara ve haksız yere hapiste olduğuna 30 Mayıs tarihli yazımda değinmiştim.

O yazımda adeta sırf “Biz çok temelsiz bir iş yaptık” dememek için tutuklu bulunan Aksakoğlu’nun durumuna dikkat çekmiş ve davanın hakim ile savcılarına tam da yeni yargı reform paketi açıklandığı gün çağrı yapmıştım.

Aksakoğlu konusunda önceki gün adaletli karar veren hakimler maalesef Osman Kavala’ya yönelik yargı reform paketine uygun davranmadılar. Bir kez daha haksız tutukluluğun devamına hükmettiler.

ZORLAMA İDDİANAMELER ÇOK ZARAR VERİYOR

Ben Kavala ile ilgili Anayasa Mahkemesi’nin verdiği kararı 23 Mayıs tarihli yazımda ele almış ve başvurunun reddedilmesi ile ilgili hayal kırıklığımı dile getirmiştim.

Çünkü bu dava hukuki dayanaktan yoksun bir şekilde ilerliyor. İddianamedeki suçlamalar afaki ve ikna edici olmaktan çok uzak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan'ın zaferi ve CHP'de yaşanacaklar... 29 Mayıs 2023 | 1.558 Okunma Anneme dair… 28 Mayıs 2023 | 394 Okunma Dört bir yandan kuşattılar 25 Mayıs 2023 | 906 Okunma Millet İttifakı ve Selahattin Demirtaş meselesi 22 Mayıs 2023 | 1.085 Okunma Sinan Oğan kilit bir siyasi aktör mü hakikaten? 19 Mayıs 2023 | 719 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar