Avrupalı ırkçılardan ne farkınız var?

Avrupa’da yükselen aşırı sağ söylemden rahatsız oluyor, oradaki Türklere gösterilen tepkiyi kınıyoruz. Peki son günlerde Suriyeli mültecilere yönelik giderek artan olumsuz yorumların Avrupa’daki...

Avrupa’da yükselen aşırı sağ söylemden rahatsız oluyor, oradaki Türklere gösterilen tepkiyi kınıyoruz. Peki son günlerde Suriyeli mültecilere yönelik giderek artan olumsuz yorumların Avrupa’daki aşırı sağ refleksten ne farkı var? Her şeylerini kaybederek, canlarını kurtarmak için ülkemize sığınmış talihsiz bir halkı sürekli hor görmek, hepsine potansiyel suçlu muamelesi yapmak ve geri dönmelerini istemek insanlığa sığıyor mu?

Bakın daha dün, son yıllarda duyduğum en vahşi olay yaşandı. Bir kez de burada hatırlatayım: Sakarya’da Suriyeli 9 aylık hamile bir kadın ve yanındaki 10 aylık çocuğu, iki psikopat, iki gözü dönmüş, iki cani tarafından evinden kaçırıldı, ormanda kadına tecavüz edildi ve karnındaki bebeği ve yanındaki 10 aylık çocuğuyla birlikte o kadın başı taşla ezilerek öldürüldü.

Bundan daha vahşi, daha iğrenç, daha büyük bir şiddet olabilir mi? O kadın yaşasaydı bugün doğum yapacakmış. Nasıl bu kadar barbarlaşılabilir? Ne istediniz daha doğmamış bebekten? Hamile bir kadından? Daha 10 aylık, minicik bir çocuktan? Neymiş, kocası ile vardiya arkadaşıymış gözü dönmüş bu sapıklar ve adamla kavga ettiler diye ailesini kaçırmışlar... Hiçbir şey böyle bir vahşeti açıklayamaz!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan'ın zaferi ve CHP'de yaşanacaklar... 29 Mayıs 2023 | 1.556 Okunma Anneme dair… 28 Mayıs 2023 | 388 Okunma Dört bir yandan kuşattılar 25 Mayıs 2023 | 904 Okunma Millet İttifakı ve Selahattin Demirtaş meselesi 22 Mayıs 2023 | 1.082 Okunma Sinan Oğan kilit bir siyasi aktör mü hakikaten? 19 Mayıs 2023 | 716 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar