Ahmet Davutoğlu'nun cevaplaması gereken sorular var…

Habertürk Gazetesi Yazarı Nagehan Alçı'nın bugünkü (21.09.2022)''Ahmet Davutoğlu'nun cevaplaması gereken sorular var…'' başlıklı yazısı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Sultanbeyli mitingini izledim. Mitingin ardından bir söyleşi yaptık. Off-the-record bölümleri de bol olan bir sohbetti. Bu köşede on-the-record bölümleri pazartesi günü yayınlandı.

Aynı gece Davutoğlu, Habertürk TV’ye çıktı ve Fatih Altaylı’nın sorularını yanıtladı. O da çok verimli bir programdı. Altaylı çok isabetli sorular yöneltti.

Sayın Davutoğlu o programda ilginç bir teşhis yaptı. 6’lı masa içinde de milliyetçilerin, muhafazakarların, Atatürkçülerin, solcuların ittifak içinde olduğunu ama bunların mevcut rejim blokundaki ideolojik koalisyondan çok farklı olduğunu söyledi eski Başbakan.

Davutoğlu’na göre 6’lı masa milliyetçileri, özgürlükçü-milliyetçi kişiler. Cumhur İttifakı’nınkiler ise otoriter-milliyetçi…

6’lı masa muhafazakarları özgürlükçü-muhafazakar zihniyete sahip Ahmet Hoca’ya göre. Cumhur İttifakı muhafazakarları ise otoriter-muhafazakar…

6’lı masa Atatürkçüleri ve solcuları da özgürlükçü-Atatürkçü ile özgürlükçü-solcular. Cumhur İttifakı’nda ise Doğu Perinçek gibi otoriter-solcu ve otoriter-Atatürkçüler var. Özellikle de Perinçek’in ismini çok defa zikretti Davutoğlu Habertürk Tv’de.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan'ın zaferi ve CHP'de yaşanacaklar... 29 Mayıs 2023 | 1.556 Okunma Anneme dair… 28 Mayıs 2023 | 388 Okunma Dört bir yandan kuşattılar 25 Mayıs 2023 | 904 Okunma Millet İttifakı ve Selahattin Demirtaş meselesi 22 Mayıs 2023 | 1.082 Okunma Sinan Oğan kilit bir siyasi aktör mü hakikaten? 19 Mayıs 2023 | 716 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar