A'dan Z'ye vaka- hasta meselesi

Vaka-hasta tartışması ile ilgili kafa karışıklığı devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz hafta yaptığı "Her vaka hasta değildir. Testi pozitif çıktığı halde...

Vaka-hasta tartışması ile ilgili kafa karışıklığı devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz hafta yaptığı "Her vaka hasta değildir. Testi pozitif çıktığı halde hiçbir semptom göstermeyenler var ve büyük çoğunluğu bunlar oluşturuyor" açıklamasından sonra eleştiri oklarının hedefine oturmuştu.

Ben de bu açıklama üzerine bir yazı yazmış ve "Sağlık Bakanlığı protokolüne göre semptomu olmayan istese de test yaptıramıyor. O halde semptomsuz vaka ne demek? Testi pozitif çıktığı halde semptom göstermeyenler kimler?" diye sormuştum.

Bakan böylesine kafa karışıklığına yol açacak bir açıklamayı neden yaptı? Semptomsuz kime neden test yapılıyor? Hasta ve vaka ayrımına sayıları düşük göstermek için mi gidildi? Bu bir kelime oyunu mu?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan'ın zaferi ve CHP'de yaşanacaklar... 29 Mayıs 2023 | 1.558 Okunma Anneme dair… 28 Mayıs 2023 | 394 Okunma Dört bir yandan kuşattılar 25 Mayıs 2023 | 906 Okunma Millet İttifakı ve Selahattin Demirtaş meselesi 22 Mayıs 2023 | 1.085 Okunma Sinan Oğan kilit bir siyasi aktör mü hakikaten? 19 Mayıs 2023 | 719 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar