90'ların İstiklal Caddesi mi yoksa bugünkü mü daha dünyalı?

Habertürk Gazetesi Yazarı Nagehan Alçı'nın bugünkü (03.04.2022)''90'ların İstiklal Caddesi mi yoksa bugünkü mü daha dünyalı?'' başlıklı yazısı.

Çocuklar Çengelköy’de her sabah 6’da uyanıp, 6.40’ta servise biniyorlardı. Sabit saat uygulaması inadından da vazgeçileceği yoktu. Bizim bıdıklar gözlerini açar açmaz "Anne bu gece de mi okul var?" diye sormaya başlayınca 3 yıl önce Beyoğlu’na taşındık.

O gün bugündür bazen hafta içleri bazen tüm hafta Galatasaray’ın tam ortasında oturuyoruz ve neredeyse her gün İstiklal’i, arka sokaklarını, Galata’yı, Cihangir’i karış karış yürüyorum. Beyoğlu’nun nabzını benden daha iyi tutan herhalde yoktur.

Bu derece aşina olduğum bir bölgeyi önceki gün Fatih Altaylı’nın köşesinde okuyunca gözlerime inanamadım.

Beyoğlu, geceleri Taksim Meydanı'nda çekirdek kabuğu denizlerinin oluştuğu, arka sokaklarına Suriyeli çetelerin hakim olduğu bir yer haline gelmiş de her gün ve gece o sokakları gezen benim mi bundan haberim yok?

İstiklal Caddesi ve Beyoğlu, Gezi olaylarının merkezi olması sebebiyle 2013’te ciddi bir travma yaşadı. Devlet de o bölgeye biraz sırtını döndü. O dönemden sonra uzun bir süre cadde kan ağladı. Birçok mekan kapandı, köhnedi. Hatta o dönem belediye başkanı olan Ahmet Misbah Demircan el ayağın çekilmiş olmasından istifade İstiklal’i kazdırdı, ciddi bir altyapı çalışması yaptırdı. Hatırlarsınız bir dönem kazılar nedeniyle caddede neredeyse yürümek imkansız hale geldi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan'ın zaferi ve CHP'de yaşanacaklar... 29 Mayıs 2023 | 1.558 Okunma Anneme dair… 28 Mayıs 2023 | 394 Okunma Dört bir yandan kuşattılar 25 Mayıs 2023 | 906 Okunma Millet İttifakı ve Selahattin Demirtaş meselesi 22 Mayıs 2023 | 1.085 Okunma Sinan Oğan kilit bir siyasi aktör mü hakikaten? 19 Mayıs 2023 | 719 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar