Süleyman Soylu'nun telefonu ve cinayete dair ilginç detaylar

Pazartesi sabahı Sakarya Hendek’te işlenen cinayetle ilgili yazım üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu aradı. Son derece net konuştu. Suriyeli mültecilerin ve Kürt yurttaşlarımızın haklarına dair...

Pazartesi sabahı Sakarya Hendek’te işlenen cinayetle ilgili yazım üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu aradı. Son derece net konuştu. Suriyeli mültecilerin ve Kürt yurttaşlarımızın haklarına dair hassasiyetimi paylaştığını fakat bu olayın ırkçılıkla hiç ilgisi olmadığını ifade etti. Cinayetin bütün detaylarıyla aydınlatıldığını söyledi. Cinayeti işleyen kişinin suç makinesi bir sabıkalı olduğunu, öldürülenlerin hangi etnik kimliğe sahip olduğunu bilmediğini de ekledi Süleyman Bey.

Irkçılık iddialarının kasıtlı olarak, hadiseyi çarpıtmak isteyenler tarafından yayıldığını belirtti ve bana telefonda şunları söyledi:

"Çok zor bir dönemde tüm iç güvenlik birimlerimiz gece gündüz demeden görev yapıyor Nagehan Hanım. Her yerde tedbirleri alıyoruz, vatandaşlarımızın rahat ve huzurlu uyuması için 24 saat çalışıyoruz. Bu menfur olayda o kişi alkollü, sabıkası da kabarık biriymiş. Silahını çekip ateş ediyor ama vurduklarını ne tanıyor ne biliyor. Irkçılık, ayrımcılık, bu nedenlerden kaynaklanan bir husumet söz konusu değil. Zaten ırkçılığın karşısında en kuvvetli şekilde biz dururuz. Kürt yurttaşlarımıza hiç kimse ırkçılık yapamaz. Hepimiz eşit vatandaşız bu topraklarda. Suriyeli mülteciler de bizim kardeşlerimiz. Elbette göçmenler arasında suça bulaşanlar olursa gereken yapılıyor ama bir Suriyelinin işlediği suç yüzünden tüm Suriyeli mültecilere yönelik ırkçı ve ayrımcı bir yaklaşıma asla müsaade etmeyiz. Fakat olayın geçtiği Hendek ilçemizde sizin de yazınızda ifade ettiğiniz gibi böyle bir problem hiç yok."

Süleyman Soylu

Süleyman Soylu

Olayda yaşamını yitiren Kadir Sakçı’nın ağabeyi Fahrettin Sakçı’nın Anadolu Ajansı’na söyledikleri de Bakan Bey’in açıklamasını tamamlıyor: "Aramızda herhangi bir dava, bir mesele olmadığını herkes biliyor. O şahsı hiç tanımıyoruz… Burada 30 senedir Türk-Kürt davası yaşamadık. Çoluğumuz, çocuğumuz burada evlendi… Bu olay Türkçülük, Kürtçülük malzemesi yapılmasın…"

OĞUL CEZAEVİNDEN ÇIKMIŞ

Süleyman Soylu’nun telefonu üzerine Hendek’teki kaynaklarımı yeniden aradım ve cinayetle ilgili başka ve çok dramatik detaylar öğrendim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan'ın zaferi ve CHP'de yaşanacaklar... 29 Mayıs 2023 | 1.556 Okunma Anneme dair… 28 Mayıs 2023 | 388 Okunma Dört bir yandan kuşattılar 25 Mayıs 2023 | 904 Okunma Millet İttifakı ve Selahattin Demirtaş meselesi 22 Mayıs 2023 | 1.082 Okunma Sinan Oğan kilit bir siyasi aktör mü hakikaten? 19 Mayıs 2023 | 716 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar