CHP-İYİ Parti İttifakının ardından son kulisler

Nihayet mutabakat sağlandı. CHP ve İYİ Parti ittifak için el sıkıştı. Peki partilerin içinde, bu el sıkışmanın yankıları neler? Havada neler uçuşuyor, kimler konuşuluyor? İYİ Parti...

Nihayet mutabakat sağlandı. CHP ve İYİ Parti ittifak için el sıkıştı. Peki partilerin içinde, bu el sıkışmanın yankıları neler? Havada neler uçuşuyor, kimler konuşuluyor?

İYİ Parti cephesinde büyük bir memnuniyet olduğunu söyleyebilirim. 11 ile karşılık 10 il aldı. 19 da ilçeden bahsediliyor. Araştırmalarda çıkan oy oranına kıyaslandığında bu çok iyi bir alışveriş gibi görünüyor. Dolayısıyla İYİ Parti’nin içinde hava güneşli.

Ancak CHP açısından durum biraz farklı. Şimdiden Samsun, Balıkesir ve Denizli CHP örgütleri isyan bayraklarını açtılar. Partinin, özellikle Balıkesir’de, Denizli’de kazanabilme şansının olduğunu, buraların İYİ Parti’ye verilmesinin teslimiyet olduğunu söylüyorlar.

10’a 11 çok yakın gibi görünse de ben CHP’nin içinden gelen homurtuların pek de adil olduğu kanaatinde değilim. Kılıçdaroğlu İstanbul, Ankara ve İzmir ile ilgili mutabakat sağlamayı başardı. Bu çok önemli. Özellikle Ankara ve İzmir açısından. İYİ Parti’ye bırakılan iller ise zaten CHP’nin güçlü olmadığı yerler.

Peki son durum ne?

18-19 Aralık’ta Kemal Bey İstanbul, Ankara, Mersin, Adana, Antalya ve Bursa adaylarını açıklıyor. İstanbul Ekrem İmamoğlu, Ankara Mansur Yavaş. Bu isimlerde bir değişiklik yok.

Aralığın son haftası İstanbul ve İzmir’in, CHP’nin elinde olmayan belediyelerinin adayları açıklanacak.

9 veya 10 Ocak’ta İzmir ve İstanbul ile İzmir’in CHP’nin elindeki belediyelerinin adayları açıklanacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan'ın zaferi ve CHP'de yaşanacaklar... 29 Mayıs 2023 | 1.556 Okunma Anneme dair… 28 Mayıs 2023 | 387 Okunma Dört bir yandan kuşattılar 25 Mayıs 2023 | 904 Okunma Millet İttifakı ve Selahattin Demirtaş meselesi 22 Mayıs 2023 | 1.082 Okunma Sinan Oğan kilit bir siyasi aktör mü hakikaten? 19 Mayıs 2023 | 716 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar