Kaşıkçı cinayetinde son perde

Cemal Kaşıkçı cinayeti ile ilgili Emniyetin ve savcıların yaptıkları çalışmalar Pazartesi gününden beri devam ediyor. Savcılık açıklama yaptı. Belgrad Ormanı’nda ve Yalova’da arama...

Cemal Kaşıkçı cinayeti ile ilgili Emniyetin ve savcıların yaptıkları çalışmalar Pazartesi gününden beri devam ediyor. Savcılık açıklama yaptı. Belgrad Ormanı’nda ve Yalova’da arama yapılıyor.

Peki bundan sonra ne olacak? Ortada çok fazla iddia, elde edildiği iddia edilen çok fazla şey var. Bu konu her türlü senaryoyu üretmeye açık olduğu için böyle olması da normal. Ancak benim elimdeki kesin bilgiler şöyle:

Kaşıkçı’nın öldürüldüğü zaten netleşmişti. Amerikan medyası öldürüldüğü ana dair ses kaydı olduğunu ileri sürüyor. Ancak ben böyle bir kaydın ele geçtiği yönünde bir bilgi teyit etmedim.

Salı günü ülkesine giden Başkonsolos Uteybi’nin dönme ihtimali yok denecek kadar az. Onun bu cinayetteki rolü tartışılmaz ancak Suudi devleti "Ben cezalandıracağım" deme yoluna gidebilir. Hatta bu işi tamamen onun üzerine bile yıkabilir.

Emniyet ve savcılığın elde ettikleri kanıtlar Adli Tıp’ta incelenecek. Emniyet çok titiz bir çalışma yürüttü ve birçok kanıta ulaştı. Suudi Arabistan bu cinayetten sıyrılamaz. Öte yandan yukarıda da dediğim gibi işi yalnızca bir kişiye atma ya da mevcut yönetime bir komplo olarak sunma yoluna gidebilirler.


***

Hastanelerde güvenliği kim sağlayacak?

Pazartesi günü Arda ve Berkay’ın hastane kavgası üzerine "Hastaneler ne kadar güvenli? İsteyen silahıyla, bıçağıyla girebiliyor. Böyle şey olur mu?" diye yazmıştım ve AVM’leri hatırlatmıştım.

Gördüğüm kadarıyla bu çağrım bazı yanlış anlamalara sebep olabiliyor. Hastanelerin kapısına polis koruması gerektiğinden bahsetmiyorum. Ben hastanelerin kendi güvenliklerini sıkılaştırmaları gerektiğini söylüyorum. Nasıl ki AVM’ler kapılarına x-ray cihazları koyuyor ve giren çıkanı kontrol ediyorlar, hastaneler de aynı yönteme başvurmalılar. Girenleri bir güvenlik taramasından geçirmeliler.


***

Arda’nın mermisini nereye saklamışlar?

Madem Arda ve Berkay’ın hastane meselesinden bahsettim, size o akşamla ilgili bir bomba detay daha anlatayım. Biliyorsunuz, hastanenin içinden bir kaynaktan o gece Arda’nın görüntülerinin hastanede birileri tarafından tutulmak istendiğini ve bu nedenle hastanenin güvenlik müdürünün görevden alındığını yazmıştım. Aynı kaynağımdan gelen başka bir bilgiyi de bugün paylaşayım: Meğer Arda’nın silahından çıkan kurşun bulunmasın diye de tartıştıkları odadaki yazıcının içine saklamışlar!


***

Kadınları hiç buralarda görmediniz!

Bugün (cuma) Balat Kültür Evi’nde çok ilginç bir sergi açılıyor. Sinem Toma Giray, bütün Türkiye’yi dolaşmış, normalde erkek meslekleri olarak kabul edilen meslekleri icra eden kadınları bulmuş ve fotoğraflamış.

Tam 2 yıl Türkiye’yi karış karış gezmiş ve ortaya çok güzel bir çalışma çıkmış. Hem Türkiye’nin renkleri hem de farklı kadın portreleri bir arada. İmkanınız varsa uğrayın…

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan'ın zaferi ve CHP'de yaşanacaklar... 29 Mayıs 2023 | 1.558 Okunma Anneme dair… 28 Mayıs 2023 | 394 Okunma Dört bir yandan kuşattılar 25 Mayıs 2023 | 906 Okunma Millet İttifakı ve Selahattin Demirtaş meselesi 22 Mayıs 2023 | 1.085 Okunma Sinan Oğan kilit bir siyasi aktör mü hakikaten? 19 Mayıs 2023 | 719 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar