24 Haziran'a doğru neler olacak?

Aylardır bu köşede yazdığım ve defalarca Habertürk ekranlarında söylediğim gibi Türkiye 2018 yazında seçimlere gidiyor. Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti yöneticileri erken seçim olmayacağını...

Aylardır bu köşede yazdığım ve defalarca Habertürk ekranlarında söylediğim gibi Türkiye 2018 yazında seçimlere gidiyor. Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti yöneticileri erken seçim olmayacağını defalarca dile getirmelerine rağmen ben bu iddiamda ısrar ettim.

Çünkü siyasi akıl böyle gerektiriyordu ve Tayyip Bey siyasi hayatında son tahlilde hep aklın yolunu seçmiş bir isimdir. 

ERDOĞAN AİLESİ DE BEKLEMİYORDU

Hatalar yaptığı dönemlerde bile her zaman manevra yapmasını ve siyasi aklın gereğini hayata geçirmesini bilen bir lider oldu Erdoğan. Burada da aynı şey yaşandı.

Öte yandan şurası kesin: Bu seçim kararında bir danışıklı dövüş yok. Erdoğan Ailesi dahi karara şok oldular. Çarşamba günü yayınlanan yazım üzerine aileye çok yakın bir isim beni aradı ve “Eminim, erken seçime gidiyoruz” sözümün çok iddialı olduğunu söyledi. Hatta pazar günü Erdoğan Ailesi’nin kahvaltısında da 3 Kasım 2019 seçimleri üzerinden bu meselenin konuşulduğunu ifade etti. Üzerine bir de salı günü, Bahçeli’nin önerisi üzerine Cumhurbaşkanı’nın yüzünün değiştiğini, bunu hiç beklemediğini düşündüğünü söyledi. Yani Erdoğan’ın en yakın çevresinde bile kimse bu karara hazır değilmiş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan'ın zaferi ve CHP'de yaşanacaklar... 29 Mayıs 2023 | 1.558 Okunma Anneme dair… 28 Mayıs 2023 | 393 Okunma Dört bir yandan kuşattılar 25 Mayıs 2023 | 906 Okunma Millet İttifakı ve Selahattin Demirtaş meselesi 22 Mayıs 2023 | 1.085 Okunma Sinan Oğan kilit bir siyasi aktör mü hakikaten? 19 Mayıs 2023 | 719 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar