Süleyman Soylu'dan gelen telefon

DÜNKÜ yazım üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu aradı. Aysel Tuğluk’un annesinin cenazesinde yaşananlarla ilgili canı sıkkındı. Olayı duyar duymaz mezar yerine gittiğini, saatlerce...

DÜNKÜ yazım üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu aradı. Aysel Tuğluk’un annesinin cenazesinde yaşananlarla ilgili canı sıkkındı. Olayı duyar duymaz mezar yerine gittiğini, saatlerce orada bizzat incelemeler yaptığını anlattı. Karakolda 45 dakikalık görüntüleri saniye saniye izlediğini aktardı.

Ayrıca şu bilgileri verdi: Aysel Tuğluk’un cezaevinden çıkıp annesinin cenazesine katılması için Ayşenur Bahçekapılı kendisini aramış, 2 gün evde kalıp taziyeleri kabul etmesi için izin istemiş. “Normalde böyle bir rutin yok ama ben hemen olumlu yanıt verdim. Elimizden gelen bütün kolaylığı gösterdik. Daha sonra bu tatsız hadise olduğunda Sırrı Süreyya Önder, Pervin Buldan ve Sırrı Sakık hemen bana ulaştılar. Derhal oraya ekipler gitti ve olaya müdahale etti. Defin akşam saatlerine kalmasa belki de böyle bir şeye cesaret edemezlerdi, zira orada gündüz birçok polis oluyor. Maalesef defnettikleri saat geç bir saat, el ayak çekiliyor, biraz bundan da cesaret aldılar herhalde” dedi.

‘SANİYE SANİYE İZLEDİM ERMENİ YA DA ALEVİ LAFI YOK’

Dün benim yazımda da, haberler ve başka köşe yazılarında da bu çirkin saldırıyı yapanların, “Buraya Ermeni gömdürmeyiz, buraya Alevi gömdürmeyiz” sloganları attıkları iddiası vardı.

İçişleri Bakanı bu iddia ile ilgili şunları söyledi: “Nagehan Hanım, görüntüleri kare kare izledim ve söylenenleri dikkatle dinledim. Hakikaten çok çirkin. Diyorlar ki ‘Burada şehit mezarı var, gömdürmeyiz. Burası Türkiye, buraya gömdürmeyiz’... Bunlar tabii ki kabul edilebilir değil. Öte yandan ‘Buraya Ermeni gömdürmeyiz, buraya Alevi gömdürmeyiz’ gibi cümleler edilmemiş. Bunlar telaffuz edilmiş gibi bir algı oluşturmak çok tehlikeli. Maalesef bunu yapıyorlar.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan'ın zaferi ve CHP'de yaşanacaklar... 29 Mayıs 2023 | 1.558 Okunma Anneme dair… 28 Mayıs 2023 | 394 Okunma Dört bir yandan kuşattılar 25 Mayıs 2023 | 906 Okunma Millet İttifakı ve Selahattin Demirtaş meselesi 22 Mayıs 2023 | 1.085 Okunma Sinan Oğan kilit bir siyasi aktör mü hakikaten? 19 Mayıs 2023 | 719 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar