2023'e doğru büyük satranç tahtası

23 Haziran sonrasında Türk siyasi hayatı durulmayı bırakın, bilakis daha da hareketlendi. 2023'e kadar da bir daha sakinleşeceğini sanmıyorum. Birkaç gündür bu hareketliliğin tüm taraflarıyla konuşmaya ve bilgi toplamaya gayret ettim.

Şüphesiz şu aralar en çok merak edilen olgu, yeni bir siyasi parti kurması kesinleşen Ali Babacan Hareketi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na henüz oturmuş olmasına rağmen Ekrem İmamoğlu Hareketi diye bir olgu da var artık ve İmamoğlu’nun daha ileri mevkileri hedeflediği de sır değil. Ekrem Bey cephesi de Babacan cephesindeki gelişmeleri dikkatle takip ediyor.

DAVUTOĞLU’NU KİM İSTEMİYOR?

Öte yandan Ali Babacan ile yan yana olma ihtimali artık kalmamış ya da kalamamış bir Ahmet Davutoğlu Hareketi var. Davutoğlu’nun da yeni bir siyasi parti ile yoluna devam edeceği artık kesin.

Aslında Davutoğlu illa parti kurma takıntısına sahip değil. Ahmet Hoca, Babacan ile aynı parti içinde olmaya son derece sıcak ama Babacan Hareketinin manevi önderi konumundaki Abdullah Gül kesinlikle Davutoğlu’nu yeni siyasi partinin içinde istemiyor. Bunun sebeplerini ilerdeki yazılarda kaleme alacağım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan'ın zaferi ve CHP'de yaşanacaklar... 29 Mayıs 2023 | 1.558 Okunma Anneme dair… 28 Mayıs 2023 | 394 Okunma Dört bir yandan kuşattılar 25 Mayıs 2023 | 906 Okunma Millet İttifakı ve Selahattin Demirtaş meselesi 22 Mayıs 2023 | 1.085 Okunma Sinan Oğan kilit bir siyasi aktör mü hakikaten? 19 Mayıs 2023 | 719 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar