2016 daha güzel olacak

Bu 2015’in son yazısı. Galiba yaş aldıkça daha hızlı geçiyor zaman. Zira bu yılı hiç tutamadım. Çok gerilimli, şiddetli, kavgalı ve riskli bir yıl oldu 2015. Terörün...

Bu 2015’in son yazısı. Galiba yaş aldıkça daha hızlı geçiyor zaman. Zira bu yılı hiç tutamadım. Çok gerilimli, şiddetli, kavgalı ve riskli bir yıl oldu 2015. Terörün tırmandığı, 2 sert seçim yaşadığımız, bölgemizin kapkaranlık günlerden geçtiği bir yıl. Geçen yıla İskandinavya’da girmiştim. Stockholm’un soğuğunun tam gece 12’de nasıl iliklerime işlediğini çok iyi hatırlıyorum. Bu yıl ise henüz belli değil. Cumhurbaş-kanımızla salı sabahı Suudi Arabistan’a gidiyoruz. Ya bir sürprizle yılbaşında umrede olacağız ya da bizimkilerin yanına Antalya’ya gideceğim. Zira ben Riyad’a yola çıkarken kızlar da Rasim, anneanneleri, babaanneleri, teyzeleri, kuzenleri, halaları maaile Antalya’ya uzanacaklar. 

2015 zor bir yıldı. 2016 daha güzel olacak. Buna bütün kalbimle inanıyorum...

İtalyan olmayanların ülkesi

Geçtiğimiz hafta Rasim’le birlikte 2 günü Napoli’de geçirdik. Kıyısıyla olduğu kadar mafyası ve kaosuyla ünlü Napoli’de... Benim aklıma Napoli denince ilk olarak Pink Martini’nin harika şarkısı ‘Una notte a Napoli’ gelir, yani Napoli’de bir gece... Bir de tabii dünyaca ünlü pizzası. Pizza buradan çıkmadır, İtalya’nın en iyisidir. 

Ancak akla gelenlerin yanı sıra bir de göze gelenler var. Maalesef Napoli çok bakımsız bir şehir. Makyajı akmış, göbeği çıkmış güzel bir kadına benziyor. Çöpler toplanmıyor, sokaklar yıkanmıyor. Bir kaos, bir boş vermişlik... Ah şu iş yaptırmayan geri kafalı sendikalar... Kimin hakkını kim için koruduğunuzu bir anlasak! Hayatı güzel yaşamamak için elinizden geleni ardınıza niye koymadığınızı bir çözsek!

İtalya’da ‘İtalyan’ kimliğinden bahsetmek çok zor. Ülkedeki hava hâlâ şehir devletleri mantığında. Merkeze bağlılık çok zayıf. Bir Napolitan’a İtalyan diyemezsiniz, sizi hemen düzeltir. Hatta havaalanından bindiğimiz taksinin sırf radyoda çalana ‘İtalyan müziği’ dediğim için (Felicita çalıyordu, ben ne yapayım?) bizi kazıkladığından şüpheleniyorum. Zira çok sert bir şekilde beni düzeltti ve inerken üzerinde ‘Musica Napolitana’ yazan korsan bir Al Bano CD‘si hediye etti! Hani şu bizim çocukluğumuzun Al Bano-Romina Power’ın Al Bano’su! 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan'ın zaferi ve CHP'de yaşanacaklar... 29 Mayıs 2023 | 1.558 Okunma Anneme dair… 28 Mayıs 2023 | 394 Okunma Dört bir yandan kuşattılar 25 Mayıs 2023 | 906 Okunma Millet İttifakı ve Selahattin Demirtaş meselesi 22 Mayıs 2023 | 1.085 Okunma Sinan Oğan kilit bir siyasi aktör mü hakikaten? 19 Mayıs 2023 | 719 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar