14 Temmuz İstanbul tekrar seçimlerine mi gidiyoruz?

Günlerdir Türkiye'nin kilitlendiği İstanbul tekrar seçimleri kararı için gözler YSK'da. Peki beklendiği gibi kurul bugün itirazları sonuçlandıracak mı? AK Parti'nin YSK temsilcisi Recep Özel ve MHP'nin YSK temsilcisi Kürşat Türker Ercan ile konuştum...

CHP’nin temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu’na da ulaştım ancak kendisi prosedür sonlanana kadar değerlendirme yapmama kararı almış, buna da saygı duyuyorum.

Süreci yakından takip eden hukukçulara da sordum ve tüm bunlara dayanarak olası ilerleyişin bir fotoğrafını çıkardım.

Bugün sonuç çıkacak mı?

Öncelikle en çok merak edilenle başlayayım: Bugün bir karar çıkacak mı? Hayır! Beklenti büyük olsa da bugün bir karar çıkmayacak. Toplantı 14.30’da başlayacak ancak 8 ayrı itiraz başlığının tamamının görüşülüp bir sonuca varılmasını görüştüğüm hiçbir kaynağım beklemiyor.

Süreç büyük olasılıkla bu hafta içine sarkacak. AK Parti temsilcisi Recep Özel’e göre 2-3 gün, MHP temsilcisi Kürşat Türker Ercan’a göre ise 3-4 gün sonunda  kesinleşir. Peki oklar neyi gösteriyor? Geçtiğimiz 10 gün içinde itirazların sonuçları ile ilgili ne gibi gelişmeler var?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan'ın zaferi ve CHP'de yaşanacaklar... 29 Mayıs 2023 | 1.558 Okunma Anneme dair… 28 Mayıs 2023 | 394 Okunma Dört bir yandan kuşattılar 25 Mayıs 2023 | 906 Okunma Millet İttifakı ve Selahattin Demirtaş meselesi 22 Mayıs 2023 | 1.085 Okunma Sinan Oğan kilit bir siyasi aktör mü hakikaten? 19 Mayıs 2023 | 719 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum