On dönüm bostan, yan gel yat Osman

Sosyolojide “Kamu sektörü”, “Özel sektör” ve üçüncü sektör olarak da “Sivil Toplum Kuruluşları” (STK) toplumun ihtiyaçlarına cevap veren kuruluşlar olarak gösterilir. Sivil Toplum...

Sosyolojide “Kamu sektörü”, “Özel sektör” ve üçüncü sektör olarak da “Sivil Toplum Kuruluşları” (STK) toplumun ihtiyaçlarına cevap veren kuruluşlar olarak gösterilir. Sivil Toplum Kuruluşlarına vakıflar, dernekler, cemiyetler, meslek odaları, sendikalar örnek olarak verilebilecek en önemli kurumlardır.

Tarihte Esnaf ve Sanatkârın yetişmesinde mektep görevini üstlenen Ahi Evran ocakları toplum kültürüne çok güzel hizmetleri olmuş kurumlardır.

Bu ocaklarda yetişen esnaf beşeri münasebet, ticari ahlak, ast, üst, usta-çırak ilişkilerinde tutarlı, helale harama, ölçüye tartıya duyarlı insanlar olarak yetişirdi.

Bu gün Ahi Evran ocaklarının yerine ihdas edilen meslek odaları, her görüş ve düşünceden, toplumun tüm kesimlerini temsil eden sivil toplum kuruluşlarındandır.

Ülkemizde ticaret erbabının, esnaf ve sanatkârın, sanayicinin, işçinin, çiftçinin, mühendisin, mimarın vb. grupların kurduğu ve bağlı olduğu onlarca odalar var.

Peki! Bu odaların amaçları nedir? Kısaca;

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
MÜSRİF KART 25 Şubat 2019 | 60 Okunma Yeni moda; yıllara meydan okuma 18 Şubat 2019 | 170 Okunma Bu adamı hangi ormandan kesmişler? 04 Şubat 2019 | 143 Okunma En kolay ölüm 30 Ocak 2019 | 374 Okunma BİR DÜŞÜNCE BİR EYLEM 24 Ocak 2019 | 118 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar